Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se radna dozvola

Rekordni transfer: Kalinić postaje najskuplji hrvatski vratar!

Talijani, Turci i Englezi vodili su utrku utroje, a čini se kako su pobijedili ovi posljednji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hajdukov čuvar mreže i hrvatski reprezentativac Lovre Kalinić na korak je od potpisa za Aston Villu koja je u utrci s Lazijom i Bešiktašom bila izdašnija i konkretnija.

Do finaliziranja pregovora ostali su još sitni detalji, nakon čega Kalinić mora dobiti radnu dozvolu od posebne komisije Engleskog nogometnog saveza, za što je procedura pokrenuta još prošli tjedan, kad je i počela realizacija transfera koji će puno značiti Hajduku.

Iznos koji će Aston Villa platiti Bijelima kreće se oko 3.5 milijuna eura, od čega 70 posto (2.450.000 eura) pripada klubu dok ostatak (1.050.000) dijele Kalinić i njegovi zastupnici - Siniša Šošo i Velibor Momčilović.

Zbog činjenice da je godinama u Hajduku igrao za relativno malu plaću, Kalinić je u ugovoru imao spomenuti postotak (30) od budućeg transfera.

Unatoč tom postotku, ovo je odličan posao za Hajduk, naprosto iz razloga jer će klubu sjesti na račun oko 19 milijuna kuna, što je više od polovice aktualnog duga koji je u posljednje tri godine drastično srezan, ali još uvijek postoji.

Skuplji od Pletikose i Subašića

Osim toga, Kalinić će prelaskom u Aston Villu postati najskuplji hrvatski vratar u povijesti. Dosadašnji rekord kad su u pitanju transferi hrvatskih vratara držao je Stipe Pletikosa, za kojeg je Spartak Moskva u ožujku 2007. platio Šahtaru 2.5 milijuna eura.

Danijel Subašić, trenutno prvi vratar reprezentacije i Monaca, iz Hajduka je u siječnju 2012. transferiran u klub iz Kneževine za odštetu od milijun eura, od čega je 700.000 pripalo Bijelima.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider