Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sramotna 'opravdanja'

Čovjek koji nema srama: Evo što je rekao Van Gaal nakon ispadanja Uniteda

Nevjerojatan nedostatak samokritičnosti pokazao je menadžer Crvenih vragova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Porazom od Wolfsburga i zbog činjenice da je PSV na svom terenu svladao CSKA Manchester United se oprostio od Lige prvaka.

VIDEO Liga prvaka: Wolfsburgov stoper nokautirao slavni Manchester United

Crveni vragovi mogli su proći u osminu finala i s porazom, u slučaju da su Rusi uspjeli u Eindhovenu uzeti sva tri boda, ali PSV se trgnuo nakon što je 15 minuta prije kraja primio gol, izveo potpuni preokret i osigurao si mjesto u nokaut fazi.

Mjesecima United igra loše, negledljivo i neatraktivno, a kad je to sinoć stiglo na naplatu Louis van Gaal je nakon utakmice šokirao opravdanjima za poraz.

Na novinarsku konstataciju kako je podbačaj da United ne prođe ovakvu skupinu Nizozemac je ispalio:

"Možete vi reći da smo bili favoriti, ali grupa je bila vrlo neizvjesna što su pokazali i rezultati. Sve su utakmice bile odlučene s golom ili dva razlike."

Sa ždrijebom je imao sreće...

Međutim, stvarnost je ipak drukčija od one kako ju prezentira menadžer Uniteda. Zahvaljujući promjeni u određivanju nositelja prilikom ždrijeba, koju je UEFA uvela ove sezone i koja je prvacima najboljih osam država po nacionalnom koeficijentu zagarantirala mjesto među nositeljima, u elitnom društvu našao se PSV - klub koji bi inače bio u trećem potu.

I baš je nizozemskog prvaka izvukao Manchester United, uz viceprvaka Rusije CSKA od kojeg je bilo i težih suparnika iz trećeg pota (npr. Roma ili Sevilla) te Wolfsburg. A takva grupa, što god Van Gaal pričao, bila je dosta lakša od onih koje je mogao izvući.

...a suci ga nisu oštetili

Nevjerojatnom nedostatku samokritičnosti Van Gaal je prisnažio:

"Kada odvrtite film unatrag, sjetit ćete se da je bilo sudačkih odluka na našu štetu, još u prvom kolu na gostovanju kod PSV-a, ali i u ovoj utakmici s Wolfsburgom."

Aludirao je tim riječima na poništeni pogodak Jessea Lingarda, kojeg su suci opravdano proglasili neregularnim jer je Juan Mata (iako nije dirao loptu) utjecao na igru ometajući domaćeg vratara Diega Benaglija.

U 12 mjeseci potrošio više nego Ferguson u 27 godina

Otkako je sjeo na klupu Manchester Uniteda, Van Gaal je u tri prijelazna roka (ljeto 2014. i ljeto 2015. te zima 2015.) samo na odštete za dovedene igrače potrošio 400 milijuna eura. To je više od onog što je Sir Alex Ferguson potrošio u 27 godina koliko je proveo na klupi Uniteda, a taj podatak najbolje svjedoči o tome kako Nizozemac vodi slavni klub s Old Trafforda.

A poslije ispadanja koje se slobodno može nazvati debaklom, Van Gaal se žali na tešku grupu i sudačke pogreške...

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider