Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odluka pada uskoro

Bayernova legenda brani Pepa, ali velik dio navijača je protiv: Tko je u pravu?

Pepa Guardiolu sve se češće spominje u kontekstu napuštanja Bayerna i odlaska na otok.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Već duže vrijeme piše se kako je sve spremno da na kraju sezone, kad mu istječe ugovor s Bavarcima, Josep Guardiola odlazi u Manchester City, ali u posljednje vrijeme spominje se i to da će naslijediti Josea Mourinha u Chelseaju.

Lothar Matthäus, legenda Bayerna, ne shvaća zbog čega bi to Španjolac otišao.

"Koji bi to klub bio bolji izbor za njega? U Münchenu mu je ispunjen svaki zahtjev, ne znam što više želi. Bayern nikad nije bio dominantniji. Već je trenirao Barcelonu, što znači da neće u Real, dok Englezi imaju novca, ali zaostaju za Bayernom", kazao je Matthäus.

I on je čuo priče da Guardiola odlazi, a to ga ne bi iznenadilo.

"Nitko ne bi bio iznenađen time, ljudi u Bayernu spremni su za njegov odlazak."

Bayern najbolji kad ga vode Nijemci

Ipak, dok Matthäus agitira za ostanak Guardiole, u Njemačkoj, među navijačima Bayerna, veliki je broj onih koji Španjolca žele vidjeti daleko od Allianz Arene. Osim što mu ne mogu oprostiti dva teška nokauta u polufinalima Lige prvaka prošle i pretprošle sezone, jednako ih 'bode u oči' 17 milijuna eura godišnje koliko Pep zarađuje u Bavarskoj.

Isto tako, činjenica je i da je Bayern svoje najveće uspjehe postizao isključivo onda kad bi na klupi imao njemačkog trenera što je također jedan od argumenata Guardiolinih suparnika. Naime, otkako se Liga prvaka igra u ovom sistemu Bayern je dvaput otišao do kraja, 2001. i 2013., a oba puta su treneri bili Nijemci - Ottmar Hitzfeld i Jupp Heynckes.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider