Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Težak test za Riječane

Kek dobio veliko priznanje: 'Nitko ne pita možeš ili ne - moraš!'

Nogometaši Rijeke u utorak (8. prosinca, 17:00) gostuju kod Lokomotive u utakmici četvrtfinala Kupa Hrvatske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kup uvijek nosi svoje zamke, posebice kada se uzme u obzir da je u četvrtfinalu na rasporedu samo jedna utakmica, a Lokomotiva je na svom terenu neugodan suparnik.

"To je za nas vrlo važna utakmica, faza natjecanja u kojoj je samo jedna utakmica. Lokomotiva je u zadnjim utakmicama pokazala da diže formu. Pokušat ćemo nametnuti naš ritam i kroz kvalitetniju igru nego u Zaprešiću doći do realizacije. Nisam zadovoljan kako smo se vratili nakon reprezentativne pauze. U ovakvim utakmicama nitko ne pita možeš li ili ne, jednostavno moraš", izjavio je Matjaž Kek, trener Rijeke.

Keka je poznati nogometni časopis Four Four Two uvrstio na popis pet najboljih trenera u studenom, kojeg je Rijeka otvorila velikom pobjedom protiv Hajduka na Poljudu.

Prvo mjesto pripalo je Marcu Silvi, treneru Olympiakosa, koji je nanizao 13 pobjeda u grčkom prvenstvu. U trenutku izbora Miodrag Božović na klupi Crvene zvezde imao je niz od 19 utakmica bez poraza i 16 pobjeda u nizu, te je tako izborio svoje mjesto na listi. Na popisu je i Laurent Blanc koji na klupi PSG-a u prvenstvu ne zna za poraz nakon 17 kola, dok je Josep Guardiola u trenutku izbora imao 13 pobjeda u 14 utakmica, a prvi poraz doživio je u subotu na gostovanju kod Borussije iz Mönchengladbacha.

Iz riječkih redova utakmicu protiv Lokomotive najavio je još jedan Slovenac, napadač Roman Bezjak.

"U Kupu te svaka pogreška može eliminirati, posebice kada je riječ o utakmici u kojoj nema favorita."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider