Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Junak Ivan Fiolić

Spas u 94. minuti: 'Lokosima' golijada protiv Istre u Zagrebu

Nogometaši Lokomotive pobijedili su Istru 1961 s 3-2 (1-1) u utakmici 20. kola Prve HNL u Zagrebu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Lokomotive bolje su otvorili susret i u prvih su 15-ak minuta stvorili nekoliko izglednih prigoda i pogodili vratnicu. Nakon prekršaja nad Andrijaševićem, slobodni udarac s udaljenosti od 25 metara sjajno je izveo Fiolić i preko živog zida neobranjivo pogodio donji desni kut Ivušićevog gola.

Tek što se krenulo sa centra gosti iz Pule su izjednačili, nakon što je Prenga u kaznenom prostoru srušio Zlomislića koji je bio u izglednoj prigodi za postizanje gola. Siguran realizator najstrože kazne bio je Nikolić.

Lokomotiva je povela odmah na početku drugog dijela susreta nakon što je Grezda u kaznenom prostoru idealno uposlio najboljeg pojedinca utakmice Franka Andrijaševića, kojemu nije bilo teško s 5-6 metara poslati loptu u mrežu. Od 62 minute Lokomotiva je igrala s igračem manje jer je Perić nakon dva žuta kartona isključen iz igre, a igračku prednost iskoristio je vođa napada Istre 1961 Stefan Nikolić, koji dobro nabačenu loptu s desne strane nogom iz blizine šalje u mrežu nemoćnog vratara Zelenike.

U 75 minuti i Zlomislić kod Istre 1961. dobiva drugi žuti karton pa su do kraja utakmice obje momčadi igrale sa desetoricom nogometaša, a u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Ivan Fiolić glavom donosi pobjedu Lokomotivi u 20. kolu Prve HNL.

Utakmica je odigrana na stadionu u Kranjčevičevoj ulici, a sudio je pred 200 gledatelja Mihalj iz Velike Mlake.

Strijelci: 1-0 Fiolić (30), 1-1 Nikolić (32-pen), 2-1 Andrijašević (48), 2-2 Nikolić (70), 3-2 Fiolić (90+4)
Crveni karton: Perić (62 Lok), Zlomislić (75- Istra)

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider