Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I to za sitniš

Liverpool u elementu: Pregazili City pa krenuli po čudo od djeteta iz Monaca

Ovih dana ugodno je biti navijač slavnog kluba s Anfielda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ondje gdje je stao uoči reprezentativne stanke (5:0 pobjeda nad Watfordom), Liverpool je nastavio i u proteklih nekoliko dana, udarivši temelje velikom optimizmu uoči završnih mjesec i pol sezone.

Prvo su u subotu preokretom slavili na neugodnom gostovanju kod Crystal Palacea, a potom i deklasirali Manchester City u prvoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka.

Slijedi im gradski derbi (gostovanje kod Evertona na Goodison Parku), a potom i veliki revanš sa Cityjem.

U međuvremenu, osim pripremanja momčadi za ta dva teška ispita, Jurgen Klopp radi i na ljetnim transferima.

L'Equipe donosi priču kako je na meti Liverpoola 17-godišnji Christian Koffi iz Monaca. Riječ je o vrlo talentiranom veznjaku koji još uvijek nije debitirao za seniorsku momčad kluba iz Kneževine, ali je odavno označen kao velika perpektiva.

Rođen je 28. kolovoza 2000. godine u Francuskoj, a može igrati i za reprezentaciju Obale Bjelokosti odakle je porijeklom.

Francuski mediji Koffija uspoređuju sa Sadiom Maneom, a posebno ističu kako će ga Liverpool dobiti za prilično malen novac. Naime, 30. lipnja je posljednji dan njegova stipendijskog ugovora s Monacom, a profesionalni je dosad odbijao potpisati što je Klopp odlučio iskoristiti - dat će mu lijepu plaću i priliku za razvoj na višoj razini, a Monaco će se morati zadovoljiti simboličnom odštetom koju će propisati FIFA kao naknadu za razvoj.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider