Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki gradski derbi

Liverpool srušio Everton: Sjajan gol Coutinha, Lovren ''pospremio'' Lukakua

Liverpool je pobijedio Everton 3:1 u 228. "Merseyside derbiju"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U prvoj utakmici 30. kola engleske Premier lige nogometaši Liverpoola svladali su gradskog suparnika Everton sa 3-1 u 228. 'Merseyside derbiju' odigranom u subotu na Anfieldu, čime se momčad Juergena Kloppa bodovno (59) izjednačila s drugoplasiranim Tottenhamom, ali Spursi imaju dvije utakmice manje.

Senegalac Sadio Mane svojim je 13. ovosezonskim pogotkom već u 8. minuti donio prednost Liverpoolu. Međutim, u 28. minuti je Pennington postigao izjednačujući pogodak poslavši loptu iz blizine u mrežu pokraj nemoćnog Mignoleta. Gosti su samo tri minute držali jedan bod, jer je već u 31. minuti Brazilac Philippe Coutinho preciznim udarcem s 15-ak metara svladao Roblesa.

Juergen Klopp je u 57. minuti Manea zamijenio Divockom Origijem, a belgijski napadač je već u 60. minuti pobjegao obrani Evertona i s ruba kaznenog prostora pogodio za 3-1.

Hrvatski reprezentativac Dejan Lovren bio je u početnoj postavi Liverpoola i vrlo je dobro obavio svoj posao zaustavljanja Evertonovih napadača. U 40. minuti je zbog grubog i neopreznog starta na Lovrenu žuti karton zaradio Barkley, a naš je nogometaš srećom prošao bez ozbiljnije ozljede te je mogao nastaviti dvoboj.

Liverpool se pobjedom probio na treće mjesto sa 59 bodova, koliko ih ima i drugoplasirani Tottenham, ali uz dvije utakmice manje. I vodeći Chelsea ima dvije utakmice manje i veliku prednost od deset bodova. Četvrtoplasirani Manchester City također je odigrao 28 utakmica, a u njima skupio 57 bodova.

Engleska - 30. kolo:

Liverpool - Everton 3-1
(Mane 8, Coutinho 31, Origi 60 / Pennington 28)
Burnley - Tottenham (sub, 16.00)
Chelsea - Crystal Palace (sub, 16.00)
Hull - West Ham (sub, 16.00)
Leicester - Stoke (sub, 16.00)
Man. United - WBA (sub, 16.00)
Watford - Sunderland (sub, 16.00)
Southampton - Bournemouth (sub, 18.30)
Swansea - Middlesbrough (ned, 14.30)
Arsenal - Man. City (ned, 17.00)

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider