Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi favorit

Klopp priprema spektakularan transfer: Liverpool "razbija banku" i ruši rekord

Liverpool je prvi favorit u utrci za dovođenje mladića koji će biti vruća roba nadolazećeg prijelaznog roka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vrijeme dok mu se u Premierligi sve karte slažu na željeni način, Jürgen Klopp ne sjedi prekrštenih ruku, već priprema teren za jedan bombastični transfer.

Na meti je Liverpoola fenomenalni mladi (rođen 25. ožujka 2000.) Englez Jadon Sancho, koji broji svoje posljednje dane u Borussiji Dortmund.

Nijemci su, to je već odavno sasvim jasno, napravili "krađu stoljeća" kada su prije dvije godine za samo osam milijuna eura doveli Sancha iz Manchester Cityja jer njegova tržišna vrijednost u ovom trenutku iznosi nevjerojatnih 100 milijuna eura (prema Transfermarktu).

Eksplodirao u Dortmundu

Od potpunog anonimca Sancho se u protekle dvije sezone prometnuo u jednog od najboljih igrača Bundeslige. Igrački je eksplodirao i pokazao kako je zapravo pakleno krilo, a sa svojim igrama i učinkom (21 gol, 32 asistencije) privukao je interes mnogih bogatijih klubova od Borussije.

K tome, čini se kako su u posljednjih nekoliko godina popucale niti između njega i čelnika kluba iz Dortmunda. Bilo je tu određenog kršenja discipline, a vrhunac se dogodio kada se engleski reprezentativac nije na vrijeme vratio u klub poslije nedavne reprezentativne pauze. Borussia to nije htjela ignorirati i odrezali su mu drakonsku kaznu od 100.000 eura, nakon čega im je on poručio kako već ove zime želi napustiti klub.

Van Dijk drži rekord, ali...

Posljednje informacije govore kako je Sancho najbliži Liverpoolu od kojeg će Borussia tražiti između 100 i 120 milijuna eura odštete.

Bude li transfer u tim gabaritima, to će ujedno značiti i novi Liverpoolov rekord. Najskuplji nogometaš u povijesti Redsa trenutačno je Virgil van Dijk, za kojeg je Southamptonu prije nešto manje od dvije godine plaćeno 85 milijuna eura.

Sancho će sigurno koštati više, nema šanse da će ga Borussia pustiti za taj iznos...

gol expired Nije dobio nagradu, ali se uspio proslaviti: Van Dijk jednom rečenicom "uništio" Ronalda divider

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider