Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dva put gubili pa...

VIDEO: Liverpool pobijedio Man City u domaćinskoj atmosferi u New Yorku

Nogometaši Liverpoola dvaput su se vraćali iz minusa protiv Manchester Cityja i na koncu slavili boljim izvođenjem jedanaesteraca....

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool je pobijedio Manchester City u gotovo domaćinskoj atmosferi na stadionu New York Yankeesa. Poslije 90 minuta dvoboja u 2. kolu skupine B International Champions Cupa, turnira koji se održava diljem SAD-a, rezultat je bio 2-2. Prilikom udaraca s bijele točke za ''građane'' je precizan bio samo 17-godišnji Kelechi Iheanacho, dok su za ''redse'' pogodili Emre Can, Jordan Henderson i Lucas Leiva.

U osnovnom dijelu utakmice dvostruki je strijelac za aktualnog engleskog prvaka, u 53. i 67. minuti, bio crnogorski reprezentativac Stevan Jovetić. Liverpool se prvi put vratio u 59. minuti preko Jordana Hendersona, a za 2-2 je u 85. minuti zabio Raheem Sterling.

Poslije dva kola Liverpool je na čelu skupine B s bodom više od Manchester Cityja. Pobjednik skupine će u finalu 4. kolovoza igrati protiv osvajača skupine A u kojoj je trenutno na vrhu Manchester United.

Naš Dejan Lovren nije igrao u ovoj utakmici za Liverpool jer nije dobio vizu za SAD, a ni Mario Mandžukić nije otputovao na kratku američku turneju s madridskim Atleticom. Španjolski prvak je u srijedu na stadionu Azteca u Ciudad de Mexicu odigrao neodlučeno 0-0 protiv domaće Americe, a potom je izgubio nakon izvođenja penala s 3-2. Samo su Gabi i Miranda zabili za Atletico s bijele točke, dok su za Americu precizni bili Raul Jimenez, Gonzalo Diaz i vratar Hugo Gonzalez.

Spomenimo i da je Fiorentina u Sao Paulu poražena od Palmeirasa s 2-1. Strijelci za brazilsku momčad su bili Victor Luis i Leandro, dok je za Talijane zabio Giuseppe Rossi.

International Champions Cup, skupina B, 2. kolo:

Liverpool - Manchester City 2-2 (Henderson 59, Sterling 85 / Jovetić 53, 67), na penale 3-1

Redoslijed: 1. Liverpool 5, 2. Manchester City 4, 3. Olympiacos 3, 4. Milan 0

Prijateljske utakmice:

America - Atletico Madrid 0-0, na penale 3-2
Palmeiras - Fiorentina 2-1 (Victor Luis 14, Leandro 35 / Rossi 72)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider