Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kakav pogodak Mate!

VIDEO Man United slavio na Anfieldu, Gerrard isključen nakon 41 sekunde igre!

Manchester United pobijedio je na Anfieldu najvećeg rivala u engleskom nogometu Liverpool s 2:1.

U 163. premierligaškom ogledu Liverpoola i Manchester Uniteda slavili su gosti s 2:1. Najveći derbi engleskog nogometa odlučio je Juan Mata s dva pogotka (14, 59) od kojih je onaj drugi bio fantastičan iz poluvoleja. Strijelac za Liverpool bio Daniel Sturridge (69).

Frustracija traje, ali se ispričao: 'Iznevjerio sam suigrače i navijače'

Treba reći i kako je pri vodstvu gostiju Steven Gerrard zaradio crveni karton nakon samo 41 sekunde provedene u igri. Nagazio je Andera Herreru zbog čega je isključen tek što je ušao u drugom dijelu utakmice.

Pobjeda 'Crvenih vragova' mogla je biti i uvjerljivije, no Wayne Rooney je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade promašio jedanaesterac. Točnije njegov udarac je sjajno obranio Simon Mignolet.

United je u dvorištu najvećeg rivala zaustavio niz Liverpoola od 13 utakmica bez poraza u prvenstvu. Posljednji poraz Redsi doživjeli su upravo od Uniteda na Old Traffordu u prosincu (3:0).

United se ovom pobjedom učvrstio na četvrtom mjestu sa 59 bodova, pet više od Liverpoola na petoj poziciji. Treći je Arsenal sa 60 bodova, Manchester City na drugom mjestu ima 61 bod, a u vodstvu je Chelsea sa 64 boda i dvije utakmice manje.

 

 

Standings provided by whatsthescore.com

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider