Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Utrka počela

VIDEO Kloppova zimska želja: Liverpool dovodi velikog talenta za 50 milijuna eura

Liverpool bi u zimskom prijelaznom roku mogao potrošiti 50 milijuna eura na novog napadača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Liverpool bi mogao na zimu dovesti pojačanje u napadu. Prema španjolskom Don Balonu, Redsi su ozbiljno zagrizli za Inakija Williamsa, 22-godišnjeg napadača Athletic Bilbaa.

Otkupna klauzula iznosi čak 50 milijuna eura, ali Jürgen Klopp je navodno iznimno zainteresiran za hitronogog napadača koji je u 52 utakmice za Athletic zabio 10 golova, te je upisao jedan nastup za seniorsku reprezentaciju Španjolske.

Inače, radi se o tamnoputom nogometašu rođenom u Bilbau, a roditelji su mu doseljenici iz Afrike, otac mu je iz Gane, a majka iz Liberije. Williamsa navodno ozbiljno prate još Arsenal i Manchester City, tako da Liverpool ima ozbiljnu konkurenciju i jasno je da ih želi preteći.

To je prvi razlog zašto Klopp želi Williamsa dovesti već na zimu. Drugi je razlog taj što će u siječnju ostati lišen usluga Senegalca Sadio Manea, koji odlazi na Afrički kup nacija, pa traži igrača sličnih fizičkih karakteristika.

Druga opcija je krilni napadač Napolija Lorenzo Insigne, koji je trenutačno u sukobu s klubom oko povećanja plaće i mogao bi napustiti San Paolo.Engleski mediji su mišljenja kako će vlasnici Liverpoola teško pristati isplatiti 50 milijuna eura za igrača bez posebnog internacionalnog iskustva.

Osim toga, pitanje je koliko bi Williamsu trebalo vremena da se prilagodi novoj ligi i stilu nogometa, odnosno bi li bio upotrebljiv već ovu sezonu? No, radi se o velikom talentu za kojeg mnogi tvrde da će se uskoro razviti u igrača svjetske klase i mogao bi biti Liverpoolov zalog za budućnost. Klopp očigledno igra na tu kartu, a isto tako je pitanje ima li uiopće u ovom trenutku na tržištu boljih opcija?

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider