Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jure prema tituli

VIDEO Liverpool bez osvete: Chelsea okrenuo na Anfieldu!

U prvoj (i najzvučnijoj) utakmici 11. kola Premierlige slavili su gosti.

Chelsea je pobijedio Liverpool 2:1 na Anfieldu i time dodatno učvrstio vodeću poziciju na ljestvici (nakon 11 kola imaju devet pobjeda i dva remija).

Domaćini su priželjkivali osvetu za proljetni poraz od Mourinhove momčadi koji im je odnio dugo priželjkivani naslov prvaka i utakmicu su otvorili sjajno.

Agresivniji pristup, s puno više trke, rezultirao je vodstvom Liverpoola u devetoj minuti. Sterling je dao loptu Emreu Canu koji je sada imao više sreće nego u prvoj minuti - pucao je s 20-ak metara, a lopta pogađa Garya Cahilla i vara Courtoisa za 1:0!

Vodstvo Redsa potrajalo je svega pet minuta. Gary Cahill se sada prometnuo od tragičara do junaka, bio je najspretniji u jednoj gužvi, pucao je prema vratima, Simon Mignolet je uhvatio njegovu loptu, ali glavni sudac je uz pomoć video-tehnologije signalizirao kako je to učinio nakon što je cijelim obujmom prošla gol-liniju.

Do kraja poluvremena najbolju priliku za pogodak imao je Eden Hazard, ali je loše pucao nakon akcije Oscara i Ramiresa koji je Dejanu Lovrenu gurnuo loptu kroz noge.

Sredinom drugog dijela Diego Costa je zabio za vodstvo koje je Chelsea uspio sačuvati do kraja dvoboja. Azpilicueta je sjajno prošao Coutinha i centrirao, Moreno je nakratko odbio njegov ubačaj prema drugoj vratnici, ali ravno na nogu Coste koji topovskim prizemnim udarcem zabija.

Do kraja susreta pokušavali su igrači Liverpoola svim silama doći barem do boda, a najbliže su bili u 87. minuti kada ih je sudac zakinuo za jedanaesterac. Pucao je Gerrard, Cahill je njegov udarac skrenuo rukom, ali je Anthony Taylor ostao nijem.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider