Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I Osijek u četvrtfinalu

Kup: Petarda Hajduka i trica Rijeke uoči Jadranskog derbija

Hajduk, Rijeka i Osijek gostujućim su pobjedama u Lekeniku, Opatiji i Zagrebu stigli do četvrtfinala Kupa.

Hajduk je s 5:1 slavio kod petoligaša Lekenika, dok je Rijeka s 3:0 pobijedila susjednog trećeligaša Opatiju s 3:0. Uoči nedjeljnog Jadranskog derbija na Poljudu, prve dvije momčadi HNL-a nisu imale težak zadatak. Osijek je pak s 2:0 slavio u Zagrebu kod HAŠK-a.

Fešta u Lekeniku započela je prigodnim darom domaćina predstavnicima Torcide kojoj je Hajduk pobjedom čestitao 65. rođendan. Momčad Lekenika također je čestitala navijačima Hajduka transparentom s kojim su izašli na teren.

No, domaći igrači odmah su pokazali kako neće lako prodati kožu slavnom gostu. Čak su i poveli golom Dejana Živčića u 21. minuti, ali desetak minuta kasnije Anton Maglica pada u 16-ercu i kazneni udarac za izjednačenje realizira Mijo Caktaš.

Samo tri minute kasnije Maglica lobom dovodi Hajduk u prednost, a na 3:1 isti igrač povećava u 54. minuti. Domaći su pred kraj utakmice ostali s igračem manje, a Mijo Caktaš (84) i Ante Roguljić (87) postavljaju konačnih 5:1.

Rijeka je pobijedila u gostima trećeligaša Opatiju s 3-0, iako u prvom poluvremenu nije bilo golova. U drugom dijelu su Marin Tomasov (54), Roman Bezjak (70) i Odise Roshi (78) ipak favoriziranoj Rijeci donijeli plasman u četvrtfinale.

Osijek je do četvrtfinala došao pobjedom kod zagrebačkog HAŠK-a s 2-0 pogocima Tomislava Štrkalja (69) i Nikole Mandića (77).

Popodne igraju Zadar i Lokomotiva, te Zagreb i Istra 1961, a u utorak su plasman među osam najboljih izborili Dinamo, Inter i Slaven Belupo. Dinamo je slavio kod Mladosti iz Ždralova s 3-1, Slaven Belupo je na Šubićevcu pobijedio Šibenik s 2-0, dok je Inter u Zaprešiću tek nakon jedanaesteraca izbacio drugoligaša Cibaliju (0-0, 4-3).

Osmina finala Kupa, srijeda:

Lekenik – Hajduk 1:5
Opatija – Rijeka 0:3
HAŠK – Osijek 0:2

17.00 Zadar – Lokomotiva
17.00 Zagreb – Istra 1961

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider