Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
zločesti dečki

Nogometne zvijezde na stupu srama: Ili ih volite ili ih mrzite

Svjetski poznati francuski sportski dnevnik L'Equipe napravio je prilično negativnu listu nogometnih zvijezda.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ili ih volite ili ih mrzite, oni su nogometni 'zločesti' dečki'. Neki više, neki manje. Neki zbog ponašanja izvan terena, drugi zbog poteza na samom terenu. L'Equipe je u svom tiskanom izdanju donio veliku temu tko su nogometaši koji su omraženi u svijetu nogometa.

Neki su na tu listu dospjeli zbog određenih negativnih osobina, ali su svejedno među najpopularnijima na svijetu, poput Cristiana Ronalda ili Zlatana Ibrahimovića za koje čudno zvuči ono 'najomraženiji'. Ali, oni su upravo primjeri onoga 'ili ih voliš ili ne voliš'.

Francuski sportski dnevnik u svom pregledu donosi nekoliko kategorija. Nekako u onoj 'prljavi' najviše iskače napadač Chelseaja Diego Costa koji je uistinu vjerojatno 'najprljaviji' nogometaš među najvećim zvijezdama ovog sporta. Tamo su još upali njegov suigrač John Terry, vjerojatno zbog afera rasizam (Anton Ferdinand, Rijov brat) i spavanje sa suprugom bivšeg suigrača (Wayne Bridge) te Mario Balotelli i Nicklas Bentdner, zločesti dečki bez premca.

Među najveće nasilnike u nogometu uvršteni su Nigel de Jong, Brandao te Dubrovčanin Emir Spahić. De Jonga znamo po brutalnim startovima, dok će Brandao ostati upamćen po razbijanu nosa Thiaga Motte u tunelu. Naš susjed iz BiH Spahić je pak ovdje završio zbog tučnjave s redarima u Njemačkoj.

Možda će mnogi zamjeriti L'Equipeu sljedeću listu. Među najarogantnije nogometaše uvrstili su Cristiana Ronalda, Zlatana Ibrahimovića i Samira Nasrija. Prva dvojica su uistinu prepuni sebe i nikome ne priznaju da su bolji, ali za mnoge to nije mana. Nasri je pak šokirao francusku javnost izjavama kako ne bi zaigrao za reprezentaciju ni da mu je majka izbornik.

I posljednja je kategorija ona koju zbilja nitko ne voli. Nogometni simulatori često su na udaru navijača zbog bacanja na terenu, a tu su najveće zvijezde Bayernov Arjen Robben, Barcin Sergio Busquets te Lyonov Mathieu Valbuena koji padaju kada trebaju i kada ne trebaju.

Jesu li baš svi oni omraženi teško je reći, ali sigurno da autor ove liste nije baš ljubitelj ovog društva…
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider