Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Hit su slova H i D

Lijepa priča na relaciji Zagreb - Split: Navijačici Hajduka se vratio osmijeh na lice

U vrijeme pandemije koronavirusa stao je nogomet, ali ne i navijačke aktivnosti.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatske navijačke skupine (Torcida, Bad Blue Boysi, Kohorta, Demoni...) proteklih su tjedana stekle puno simpatija u javnosti zahvaljujući svojim plemenitim potezima i djelovanjima u izvanrednoj situaciji izazvanoj koronavirusom i potresom koji je pogodio Zagreb.

Pomagali su svi u preseljenjima bolnica i medicinske opreme u svojim sredinama, a zatim su BBB dali veliki doprinos u sanaciji štete od potresa u našem glavnom gradu.

Džentlmenski prepušteno mjesto

Upravo uz potres stiže još jedna lijepa priča, ovoga puta na relaciji Zagreb - Split. Naime, mlada Zagrepčanka, navijačica Hajduka, zbog potresa nije stigla rezervirati svoje mjesto u tematskom parku Za sva vrimena pokraj Poljuda, a kad je to htjela učiniti, mjesto na kojem je željela svoju pločicu s imenom i prezimenom već je bilo zauzeto.

"Kontaktirali smo s donatorom koji je odabrao tu poziciju, a on je, čim je čuo situaciju, vrlo rado svoju pločicu prepustio djevojci iz Zagreba. Eto, to je mali, ali simbolični primjer solidarnosti", ispričao je Tomislav Mikulić, voditelj projekta otkupa dionica Hajduka.

Podsjećamo, navijači Hajduka okupljeni u Naš Hajduk prije tri i pol godine postali su vlasnici 24,53 posto dionica voljenog kluba, kupivši taj dionički paket od tvrtke Tommy kojoj su se obvezali isplatiti 35 milijuna kuna kroz narednih 10 godina.

Zasad im ide jako dobro, a svi oni koji tijekom godina kumulativno doniraju iznos od najmanje 7500 kuna u novoizgrađenom tematskom Parku pokraj Poljuda dobit će pločicu sa svojim imenom i prezimenom na jednom od elemenata slova koja čine natpis "Hajduk".

Navijači najviše žele biti na slovima H i D

Više od 500 donatora već je uplatilo puni iznos, a premda je zbog koronavirusa zatvoren Odjel za članstvo, to ne ometa navijače da nastave s rezervacijama i pripremama za veliko otvorenje Parka.

"Iako navijači ne mogu doći osobno u Odjel za članstvo i odabrati mjesto nema nikakvih problema s rezervacijama te je do sada rezervirano oko 700 mjesta. Rezervacijsko sučelje radi bez problema. Uz to, naši djelatnici i volonteri na raspolaganju su za pomoć oko rezervacije kroz cijeli dan, a do sada su pomogli brojnim pomorcima, starijim osobama i svima koji nisu mogli rezervirati putem sučelja. Na prednjoj strani Parka ima tek 2500 mjesta, a ona se ovih dana užurbano biraju. Za sada se najviše donatora odlučilo za slova H i D, koja će biti njihova za sva vrimena", poručuju iz Našeg Hajduka.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider