Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
još samo pet upitnika

Ligu prvaka neće vidjeti Monaco i Celtic, ušli Izraelci, Šveđani te Srna i Eduardo

Osim Hrvatske, svoje će prvake u grupnoj fazi elitnog klupskog natjecanja imati i Švedska te Izrael, nakon što je Malmo u uzvratu svladao škotski Celtic 2-0, a Maccabi iz Tel Aviva odigrao 1-1 sa švicarskim Baselom.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Skupo je Švicarce stajao pogodak primljen u posljednjim sekundama prvog dvoboja u Baselu, a dvostruki strijelac iz te utakmice Eran Zehavi postigao je i pogodak za konačnih 1-1 u uzvratum, što je Izraelcima bilo dovoljno za prolaz. Dejan Radonjić neće s Dinamom igrati u Ligi prvaka, ali odlazi na posudbu u klub koji je izborio mjesto u elitnom europskom klupskom natjecanju.

Celtic je u desetoj minuti prvog dvoboja vodio 2-0, ali je iz Glasgowa u Malmo donio samo jedan pogodak prednosti (3-2). Nedovoljno, jer je švedski prvak u uzvratu slavio s 2-0 i igrat će u društvu 32 najbolja europska kluba.

Monaco nije nadoknadio zaostatak iz Valencije, a za prolaz Španjolaca najveće zasluge idu Alvaru Negredu koji je u 4. minuti sjajnim lobom svladao hrvatskog reprezentativnog čuvara mreže Danijela Subašića. Bio je to jedini pogodak Valencije, ali vrijedan plasmana u Ligu prvaka, jer je Monaco pogocima Raggija (17) i Eldersona (75) došao samo do utješne pobjede. Tako će španjolska imati pet klubova među 32 u grupnoj fazi Lige prvaka. Mario Pašalić je bio u početnoj postavi Monaca, a zamijenjen je u 52. minuti.

Ukrajina je dobila drugog predstavnika, iako je Šahtar protiv Rapida teškom mukom u Lavovu sačuvao prednost iz Beča (1-0). Austrijanci su u 22. minuti vodili 2-1, pogocima Schauba i Hofmanna, ali je Gladkij u 27. minuti odlično reagirao u kaznenom prostoru Rapida nakon ubacivanja Darija Srne te postavio konačnih 2-2 koji su Šahtar odveli u Ligu prvaka. Darijo Srna je odigrao svih 90 minuta za Šahtar, a u 82. minuti Eduardo da Silva zamijenio je strijelca Gladkija.

Još pet putnika

Direktan plasman u natjecanje po skupinama izborili su Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid, Sevilla, Chelsea, Manchester City, Arsenal, Bayern Munchen, Wolfsburg, Borussia Moenchengladbach, Juventus, Roma, Benfica, Porto, PSG, Lyon, Zenit, PSV Eindhovem , Dynamo Kijev, Gent, Galatasaray i Olympiakos.

Večeras su im se pridružili Dinamo, Valencia, Šahtar, Maccabi Tel Aviv i Malmo. Posljednjih pet klubova koji će nastupiti u LP doznat ćemo u srijedu.

Rezultati uzvratnih susreta play-offa Lige prvake:

DINAMO (HRV) - Skenderbeu (Alb) 4-1 (prva utakmica 2-1)
(Soudani 9, 80, Hodžić 15, Taravel 55/Esquerdinha 10)

Monaco (Fra) - Valencia (Špa) 2-1 (prva utakmica 1-3)
(Raggi 17, Carrillo 75/Negredo 4)

Šahtjar (Ukr) - Rapid Beč (Aut) 2-2 (prva utakmica 1-0)
(Marlos 10, Gladkij 27/Schaub 13, Hofmann 22)

Malmo (Šve) - Celtic (Ško) 2-0 (prva utakmica 2-3)
(Rosenberg 23, Boyata 55-ag)

Maccabi Tel Aviv (Izr) - Basel (Švi) 1-1 (prva utakmica 2-2)
(Zehavi 24/Zuffi 11)

U srijedu, 26. kolovoza:

APOEL (Cip) - Astana (Kaz) (prva utakmica 0-1)

Partizan (Srb) - BATE Borisov (Blr) (prva utakmica 0-1)

Bayer Leverkusen (Njem) - Lazio (Ita) (prva utakmica 0-1)

Club Brugge (Bel) - Manchester United (Eng) (prva utakmica 1-3)

CSKA Moskva (Rus) - Sporting (Por) (prva utakmica 1-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider