Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
modriću tek sat vremena

VIDEO Prvorazredna senzacija u Wolfsburgu: Real pred ispadanjem iz LP

Nakon što je slavio u 'el clasicu' protiv Barcelone, Real Madrid je doživio teško prizemljenje u Njemačkoj...

Nogometaši Wolfsburga šokirali su madridski Real u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka, te su pred svojim navijačima slavili s 2:0. Oba pogotka pala su u prvom poluvremenu, a strijelci su bili Rodriguez i Arnold. Ovakav rezultat teško je prizemljenje za nogometaše Zinedinea Zidanea, koji su prošlog vikenda slavili na Nou Campu protiv Barcelone s 2:1.

Prvi poraz Reala, nelogičan potez Zidanea

Kada je ždrijeb četvrtfinala Real spojio s Wolfsburgom, čelnici 'Kraljevskog kluba' nisu skrivali osmijeh na licu. Međutim, nakon prvih 90 minuta četvrtfinalne runde nije im do smijeha. Real je u 'vučjem brlogu' upisao prvi poraz u LP ove sezone nakon sedam pobjeda i jednog neodlučenog ishoda i tek treći put u zadnjih 36 gostujućih susreta u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta' nije postigao pogodak. Njemačka se tako još jednom pokazala kobnom za španjolski sastav koji je na 29 gostovanja na njemačkim stadionima upisao samo četiri pobjede.

Osim što je Real odigrao slabo, trener Reala Zidane imao je nekoliko čudnih poteza tijekom utakmice. Najčudniji se dogodio u 64. minuti kada je s travnjaka povukao Luku Modrića, svog ponajboljeg igrača i motor momčadi. Ukoliko nije riječ o ozljedi, uistinu je nejasno zbog čega se Zidane odlučio za ovakav potez. U igru je ušao Isco, koji nije promijenio tijek susreta.

Moglo je biti i gore za Real

Konačni rezultat utakmice postavljen je već u 25. minuti kada je Arnold zabio za 2:0. U 18. je Rodriguez zabio s bijele točke, nakon pomalo neopreznog prekršaja Casemira. Ostaje dvojba je li Brazilac uistinu zahvatio Schürrlea po nogama ili je Nijemac išao na iznuđivanje kaznenog udarca.

Drugi pogodak pao je nakon propusta u Realovoj obrani. Bruno Henrique ostao je usamljen na desnoj strani Realova šesnaesterca, ubacio je oštru prizemnu loptu koju je neometan u mrežu proslijedio Arnold. Ramos je zakasnio u reakciji, odnosno nije zatvorio strijelca drugog pogotka.

Recimo da je Real otvorio utakmicu postigavši pogodak već u drugoj minuti susreta, a strijelac je bio Cristiano Ronaldo. Međutim, gol je poništen zbog zaleđa.

Wolfsburg je u 68. minuti mogao zabiti i treći pogodak. Nakon brze kontre Schurrle je imao sjajnu priliku, no pucao je preko gola. Domaćin je opasno zaprijetio i u samoj završnici, no Navas je odlično reagirao na Kruseov udarac.

Uzvratni susret je 12. travnja na Santiago Bernabeu.

Pogotke možete pogledati na ovom LINKU.

 

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

WOLFSBURG - REAL MADRID 2-0

Strijelci: 1-0 Rodriguez (18-11m), 2-0 Arnold (25)

WOLFSBURG: Benaglio - Dante, Naldo, Rodriguez, Vieirinha - Luiz Gustavo, Guilavogui - Draxler (od 90. Schafer), Henrique (od 80. Trasch), Arnold - Schurrle (od 84. Kruse)

REAL MADRID: Navas - Pepe, Ramos, Marcelo, Danilo - Kroos (od 85. James), Casemiro, Modrić (od 64. Isco) - Ronaldo, Benzema (od 41. Jese), Bale

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider