Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U 11 godina i 6 utakmica

Zbog njega sanjaju: Arsenal se protiv Barce uzda u nevjerojatan podatak

Večeras je na rasporedu najuzbudljivija utakmica osmine finala Lige prvaka između Arsenala i Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ne može se puno vratara pohvaliti podatkom da u posljednjih 11 godina i šest međusobnih susreta s Lionelom Messijem i dalje ima svoju mrežu netaknutom. Upravo je to podatak u koji se navijači Arsenala najviše uzdaju ususret prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka, jer na vratima imaju Messijevu 'crnu mačku' - Petra Čecha.

Messijev kriptonit - Petr Čech

Messi je pogađao okvir gola, išao jedan na jedan s Čechom, pa čak i pucao jedanaesterac. Ali nijednom nije uspio progurati loptu pored češke 'hobotnice', koja je u to doba branila za Chelsea. Barcelona je doduše prošla u dvije od tri situacije u nokaut fazi natjecanja Lige prvaka kada se susretala s Chelseajem.

"To je sjajna vijest za nas. Ne može se puno vratara pohvaliti da su igrali protiv Messija i da im nije zabio pogodak. No ako mi i zabije gol, a mi prođemo, nema problema. Neka zabije i hat-trick, ali pod uvjetom da mi prođemo", rekao je Čech uoči dolaska Barcelone, pa otkrio koga se najviše boji od ubojitog trojca Messi, Neymar, Luis Suarez.

"Ni Messija, ni Neymara, ni Suareza. Najviše strahujem od Andresa Inieste".

Čech još uvijek, od 2009. godine, vjerojatno ima 'noćne more' i uzvratne utakmice polufinala Lige prvaka. Chelsea je imao 1:0 i igrača više protiv Barcelone, a onda je uslijedio Iniestin gol za pamćenje. Nekima je ta utakmica ostala više u sjećanju zbog neviđenih sudačkih previda prilikom kojih je oštećen Chelsea...

Posljednji ogled Čech i Messi su imali 2012. godine, također u polufinalu. Chelsea je slavio u prvoj utakmici na Samford Bridgeu, a Messi je bio u potpunosti zakočen od strane Cahilla i ostatka družine. U uzvratu je Barcelona ima 2:0 i igrača više, kada je krenuo čudesan povratak. Messi je u dva navrata pogađao vratnicu, jednom udarcem s bijele točke.

Iako nikada nije zabio Čechu, Arsenal je Messijeva mušterija. U četiri utakmice koliko je odigrao protiv 'topnika' Argentinac je utrpao šest pogodaka.

Sve ovisi o obrani Arsenala, odnosno trojcu MSN

Mnogi vjeruju, a navijači Arsenala strahuju od potencijalne katastrofe momčadi menadžera Arsenea Wengera. Arsenal je nekoliko puta u posljednjih par sezona teško znao biti poražen od izrazito ofenzivno orijenitiranih momčadi, a večeras se sastaje s najofenzivnijom od svih u ovome trenutku.

S obzirom na ozljedu Gabriela, Wenger će u zadnju liniju morati postaviti Pera Mertesackera, visokog njemačkog stopera. Pitanje je koliko će to biti mudra odluka, s obzirom da će se morati boriti s brzonogim napastima. Opasnosti u skoku nema, jer je Gerard Pique jedini viši igrač u redovima Barcelone koji će prijetiti iz prekida.

Bit će zanimljivo vidjeti i kako će odigrati Alexis Sanchez, bivši napadač Barcelone, danas ponajbolji igrač Arsenala. Puno će ovisiti i o Mesutu Özilu, najboljem asistentu londonske momčadi.

Ako Arsenal želi izvući pozitivan rezultat iz ove utakmice, morat će odigrati obranu na najvišoj razini i iskoristiti svaku ponuđenu priliku pred golom Barcelone. Iako mnogi vjeruju u laganu pobjedu Barcelone, ne treba zaboraviti i da 'topnici' često pružaju najbolje partije kada prepuste loptu suparniku i igraju na kontre i polukontre. No, to će ovisiti isključivo o obrani i Petru Čechu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider