Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ibrin oproštaj

VIDEO De Bruyne srušio PSG, Manchester City u polufinalu!

U dvoboju klubova koje pokreće arapski kapital uspješniji je bio onaj engleski.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka na Etihadu je Manchester City pobijedio PSG 1:0 i s ukupnih 3:2 prošao u polufinale, pridruživši se madridskom Realu koji je nadoknadio zaostatak protiv Wolfsburga.

Pogodak vrijedan prolaza za City zabio je Kevin De Bruyne u 76. minuti, dok je u 30. minuti domaći napadač Sergio Aguero promašio kazneni udarac.

City se po prvi puta u povijesti plasirao u polufinale Lige prvaka, a to je učinio preko najskuplje momčadi na svijetu, koja u dvije utakmice nije našla naćina kako slomiti sastav iz Engleske. Manchester je potpuno zasluženo došao do prolaza među četiri najbolje ekipe Europe, jer su u prvom dijelu promašili i kazneni udarac, dok su zvijezde iz Pariza razočarale na Etihadu, te zapravo ispali bez prve bodbe.

Dvoboj je započeo bombom Zlatana Ibrahimovića u 17. minuti iz slobodnog udarca s 35 metara, koju vratar domaćina Joe Hart krajnim naporom odbija u korner. Šest minuta kasnije uzvraća Aguero udarcem s 18 metara, koji odlazi tik pored vratnice. U 30. minuti domaćini popuštaju najveću priliku susreta - gostujući vratar Kevin Trapp ruši Aguera u kaznenom prostoru, a Argentinac je s bijele točke poslao loptu mimo desne vratnice.

Drugo poluvrijeme obilježilo je obostrano gruba igra sve do 76. minute kada Belgijanac de Bruyne radi potez utakmice, s 20 metara preciznim šutem pogađa sami kut vrata Parižana za vodstvo Citya. PSG se ukazala velika šansa u 79.minuti kada Edinson Cavani izlazi sam pred Harta, koji čudesno brani i sprječava izjednačenje i dramu u završnici.

VIDEO ----> MANCHESTER CITY - PSG 1:0

Pred 54.000 gledatelja na stadionu Etihad sudio je Carlos Velasco iz Španjolske.

Strijelci: 1:0 De Bruyne (76)

Promašeni penal: Aguero (City, 30)

MANCHESTER CITY: Sagna, Otamendi, Mangala, Clichy, Fernando, Fernandinho, Navas, Silva (Delph, 87), De Bruyne (Toure, 84), Aguero

PSG: Trapp; Aurier (Pastore, 61), Thiago Silva, Marquinhos, Maxwell; Motta (Lucas 43), van der Wiel, Rabiot; Di María, Cavani, Ibrahimović

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider