Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Devet sigurnih

Liga prvaka: Sve kombinacije uoči raspleta koji počinje večeras

Ovog utorka i srijede igra se posljednje kolo po skupinama Lige prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Devet sudionika osmine finala Lige prvaka već je poznato. Svoje mjesto među 16 najboljih u ovogodišnjem natjecanju osigurali su Real Madrid, PSG, Atletico Madrid, Benfica, Juventus, Manchester City, Barcelona, Bayern i Zenit.

Među ostatkom društva mnogi će se zadovoljiti i trećim mjestom koje vodi u šesnaestinu finala Europa lige, a samo tri kluba su uoči posljednjih 90 minuta van svih kombinacija - Dinamo, Maccabi Tel Aviv i Lyon.

U skupini A jasno je kako će Real Madrid biti prvi, a PSG drugi. Šahtar i Malmo se bore za treću poziciju s tim da su Ukrajinci u velikoj prednosti jer su bolji u međusobnom omjeru i izgubi li Malmo na Santiago Bernabeuu bit će treći bez obzira kako završilo njihovo gostovanje u Parizu.

Unitedu možda ni bod u Njemačkoj ne bude dovoljan

Wolfsburg je u najpovoljnijoj situaciji u skupini B - ostane li neporažen na svom terenu protiv Manchester Uniteda sigurno prolazi bez obzira na rezultat utakmice u Eindhovenu gdje PSV dočekuje CSKA. Nizozemci prolaze u osminu finala s pobjedom, ali niti Rusi nisu otpali jer bi pobjedom završili treći. Bez Rooneyja, Herrere, Jonesa, Schneiderlina, Valencije, Shawa i Roja Louis van Gaal ima velikih problema sa sastavljanjem momčadi. United je s pobjedom siguran, a ako izgubili ili remizira može ispasti (u slučaju trijumfa PSV-a).

Benfica i Atletico Madrid u međusobnom obračunu u Lisabnonu odlučit će o pobjedniku skupine C, a Galatasaray i Astana o putniku za Europa ligu. Neriješeni ishodi dovoljni su Portugalcima i Turcima.

Remi je dostatan i Juventusu da završi prvi u grupi D. Stara dama gostuje u Sevilli koja će juriti sva tri boda i priželjkivati da Manchester City na Etihadu ne izgubi od Borussije Monchengladbach.

Arsenal lovi dva razlike

Barcelona je osigurala broj jedan u skupini E i čeka ju gostovanje kod Bayer Leverkusena. Roma drži sve u svojim rukama - pobijedi li na Olimpicu BATE Borisov sigurno će biti druga. Međutim, i Bjeloruse će se nešto pitati jer i oni su još itekako u igri, i za prolaz dalje (eventualnom pobjedom i remijem ili pobjedom Barce u Njemačkoj) i za treće mjesto.

Neprikosnoveni Bayern stiže na Maksimir kao (uz Barcelonu) najbolja momčad Europe u ovom trenutku. Utakmica Dinamo - Bayern nema nikakav rezultatski značaj, za razliku od okršaja u Pireju u kojem će Arsenal tražiti pobjedu od dva gola razlike kod Olympiakosa kojom bi završio na drugom mjestu. Na Emiratesu je bilo 2:3 pa bi Engleze i pobjeda tim rezultatom (ili 3:4, 4:5 itd.) odvela dalje, ali realnije je da golijade neće biti i da će morati slaviti s plus dva.

Mourinho pred otkazom, Gent pred povijesnim uspjehom

Joseu Mourinhu opasno se trese stolica na Stamford Bridgeu, a Englezi su uvjereni da domaći poraz od svog nekadašnjeg kluba Porta ne bi preživio, tim više što bi to vjerojatno značilo i ispadanje Chelseaja iz Lige prvaka jer Dinamo Kijev na domaćem terenu ne bi trebao imati težak posao protiv otpisanog Maccabija.

Kao jedina momčad s maksimalnim učinkom Zenit potpuno neopterećen stiže u Belgiju gdje ga čeka Gent s jasnom računicom da ih pobjeda vodi dalje. Valencia na Mestalli čeka katastrofalni Lyon i proći će dalje ako uzme sva tri boda, a Gent ne uspije pobijediti Zenit.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider