Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nastavio niz bez poraza

Bayern na krilima Vidala i Müllera prošao u polufinale Lige prvaka

Nakon Real Madrida i Manchester Cityja, plasman u polufinale nogometne Lige prvaka izborili su Bayern i Atletico Madrid...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Benfica je povela protiv Bayerna u 27. minuti golom Raula Jimeneza, no njemački prvak je u nastavku susreta preokrenuo rezultat golovima Artura Vidala (38), Thomasa Müllera (52). Izjednačio je Talisca u 75. minuti. Bavarci su tako petu sezonu uzastopce stigli barem do polufinala LP, dok Benfica na ulazak među četiri najbolje momčadi 'Starog kontinenta' čeka od 1990. godine. Bayern je ovom utakmicom produžio niz bez poraza međusobnim susretima na osam utakmica uz razliku pogodaka 19-6. Pritom je upisao pet pobjeda uz tri neodlučena ishoda.

Golove s utakmice Benfice i bayerna možete vidjeti OVDJE.

Real je u utorak pobijedio Wolfsburg 3-0 i tako nadoknadio poraz od 0-2 iz prve utakmice, dok je City u Manchesteru pobijedio PSG sa 1-0 nakon što je dvoboj u Parizu završio 2-2.

Junak utakmice u Madridu bio je trostruki strijelac Cristiano Ronaldo (16, 17, 77) koji je ove sezone zabio čak 16 golova u 10 utakmica Lige prvaka. Luka Modrić odlično je odigrao cijeli susret za 'Kraljevski klub', a u 76. minuti je izborio slobodni udarac iz kojeg je Ronaldo zabio treći gol na utakmici. Luka je igrao do 90. minute kada ga je zamijenio Varane. Mateo Kovačić nije bio u krugu kandidata za nastup i utakmicu je pratio s tribina.

Pogodak vrijedan prolaza za City zabio je Kevin de Bruyne u 76. minuti, nakon što je u 30. minuti domaći napadač Sergio Aguero promašio kazneni udarac.

Ždrijerb polufinala LP je u petak u Nyonu. Ovogodišnje finale 'Champions league' igrat će se 28. svibnja u Milanu na stadionu San Siru.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider