Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Arsenal osigurao prolaz

VIDEO Šok za Liverpool u zadnjim minutama, Ronaldo dostigao Raula!

Nogometaši Atletico Madrida, Arsenala i Bayer Leverkusena izborili su plasman u osminu finala nogometne Lige prvaka pa je kolo prije kraja natjecanja poznato 11 klubova koji su osigurali 'proljeće u elitnom društvu'...

Nastavak natjecanja ranije su osigurali Real Madrid, Barcelona, Paris Saint Germain, Borussia Dortmund, Bayern, Porto, Šahtar i Chelsea.

VIDEO Mandžukić zabio 'hat-trick': Čudesni Hrvat ispraćen ovacijama!

U skupini B Real Madrid je na gostovanju pobijedio Basel 1-0 i tako osigurao 'jedinicu'. Europski prvak je slavio golom Cristiana Ronalda u 35. minuti. Bio je to Ronaldov 71. gol u Ligi prvaka čime se izjednačio na drugom mjestu sa Španjolcem Raulom. Na vrhu je Lionel Messi s tri gola više. Luka Modrić nije nastupio zbog ozljede.

Pogodak Ronalda za pobjedu Reala možete pogledati OVDJE.

Liverpool je na gostovanju u Sofiji odigrao 2-2 protiv Ludogoreca, no još uvijek ima realne izglede za prolaz. 'Redse' je spasio Real koji je pobijedio Basel, pa engleski sastav u zadnjem kolu na svom travnjaku mora poraziti Švicarce.

Domaćin je šokirao 'Redse' postigavši pogodak već u trećoj minuti utakmice, a strijelac je bio Dani Abalo. Marcelinho je pucao sa 20-tak metara, Simon Mignolet je loše reagirao kratko odbivši loptu koju je Abalo pospremio u suparničku mrežu. No, pet minuta kasnije Rickie Lambert je izjednačio, a gosti su do potpunog preokreta došli u 37. minuti golom Jordana Hendersona. Ipak, dvije minute prije kraja utakmice Ludogorec je uspio izjednačiti golom Georgia Terzijeva. Dejan Lovren nije nastupio za Liverpool.

Golove s utakmice Ludogorec - Liverpool možete pogledati OVDJE.

Na ljestvici vodi Real sa 15 bodova, Basel ima šest bodova, a Liverpool i Ludogorec po četiri boda. U zadnjem kolu sastaju se Liverpool i Basel, te Real i Ludogorec.

U skupini D Arsenal je pobijedio Borussiju Dortmund 2-0 i osigurao mjesto u osmini finala. Golove za 'topnike' zabili su Yaya Sanogo (2) i Alexis Sanchez (54). U drugom susretu Anderlecht je identičnim rezultatom pobijedio Galatasaray i osigurao plasman u Europsku ligu. Dvostruki strijelac je bio Chancel Mbemba (44, 88). Turci su od 83. minute igrali s igračem manje, a isključen je Selcuk Inan. Dvoboj u Bruxellesu sudio je hrvatski sudac Ivan Bebek, a asistirali su mu Tomislav Petrović i Miro Grgić. Četvrti sudac je bio Dalibor Conjar, dok su iza golova sudili Domagoj Vučkov i Goran Gabrilo.

Golove s utakmice Arsenal - Borussia Dortmund možete pogledati OVDJE.

Na ljestvici vodi Borussija sa 12 bodova, Arsenal ima 10, Anderlecht pet, a Galatasaray jedan bod. U zadnjem kolu sastaju se Galatasaray - Arsenal, te Borussija i Anderlecht.

Rezultati utakmica 5. kola nogometne Lige prvaka u skupinama A, B, C i D:

SKUPINA A:

Atletico Madrid - Olimpiakos 4-0 (Raul Garcia 9, MANDŽUKIĆ 38, 62, 65)

Malmo - Juventus 0-2 (Llorente 49, Tevez 88). CK: Johansson (88)

SKUPINA B:

Basel - Real Madrid 0-1 (Ronaldo 35)

Ludogorec - Liverpool 2-2 (Dani Abalo 3, Terziev 88/Lambert 8, Henderson 37)

SKUPINA C:

Zenit - Benfica 1-0 (Danny 79). CK: Luisao (Ben, 90+2)

Bayer Leverkusen - Monaco 0-1 (Ocampos 72)

SKUPINA D:

Anderlecht - Galatasaray 2-0 (Mangulu 43, 86). CK: Inan (Gal, 83)

Arsenal - Borussia Dortmund 2-0 (Sanogo 2, Sanchez 57)

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider