Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bilo je svega

VIDEO Barcelona preokrenula s igračem više: Suarez zabijao i udarao

Nogometaši Barcelone preokretom su stigli do pobjede protiv Atletico Madrida u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka...

U prvom susretu četvrtfinala nogometne Lige prvaka Barcelona je na Camp Nou pobijedila Atletico Madrid 2-1 nakon što je sat vremena imala igrača više. Bio je to njihov treći međusobni okršaj ove sezone i treći koji je završio Barcinom pobjedom 2-1.

Atletico je poveo u 25. minuti golom Fernanda Torresa, no deset minuta kasnije Torres je isključen zbog drugog žutog kartona. U nastavku susreta Katalonci su okrenuli rezultat golovima Luisa Suareza (63, 74). Osim crvenog kartona, njemački sudac Brych je u čvrstoj i nervoznoj utakmici pokazao još osam žutih kartona. Uzvratni susret je 13. travnja na Vicente Calderonu.

Barca devetu sezonu uzastopce igra u četvrtfinalu Lige prvaka, a u zadnjih osam sezona ispala je samo jednom, od Atletico Madrida i to prije dvije sezone. Atletico je pak treću sezonu u nizu među osam najboljih, a zanimljivo sva tri puta protivnici su bili klubovi iz Primere. Lani je Atletico u četvrtfinala ispao od Reala, a prije dvije sezone je slavio protiv Barcelone. Kako će završiti treći okršaj doznat ćemo idućeg tjedna.

Atletico je odlično ušao u utakmicu i potpuno ukočio Barcine zvijezde. Gosti su šokirali Camp Nou u 25. minuti kada je Torres zabio na asistenciju Kokea. Bio je to već 11. Torresov pogodak u 15 nastupa protiv Barce.

Međutim, Torres je u svega deset minuta od junaka postao tragičar. Četiri minute nakon što je postigao pogodak dobio je žuti karton zbog prekršaja na Neymaru, a u 35. minuti i drugi žuti zbog neopreznog prekršaja nad Sergiom Busquetsom. U deset minuta Atleticov napadač je zabio gol, te zaradio dva žuta kartona i isključenje. Domaćin do kraja prvog poluvremena niti jednom ozbiljnije nije ugrozio suparnička vrata, no u nastavku je krenula opsada Oblakova gola.

U 49. minuti je Messi pokušao 'škaricama', no pucao je pored gola, a dvije minute kasnije je Neymar je uzdrmao vratnicu. Brazilac je zaprijetio i pet minuta kasnije udarcem glavom, no Oblak je bio spreman.

Neymar je pokušao i u 62. minuti, no ponovo nedovoljno precizno. Ipak, minutu kasnije Barcelonina dominacija je donijela ploda. Jordi Alba je pucao, a u gužvi pred golom je Suarez postavio nogu i zabio za 1-1. Sjajni urugvajski napadač je u 74. minuti na ubačaj Dania Alvesa zabio glavom za 2-1.

Recimo i da je Suarez također trebao ranije završiti utakmicu zbog dva namjerna udaranja suparnika. Najprije je u 34. udario Juanfrana, a potom je u 70. rukom u vrat udario Filipea Luisa. Sudac mu je tek za drugi prekršaj pokazao žuti karton.

Atletico je također trebao ostati bez još jednog igrača, nakon što je u 78. Lucas Hernandez kao posljednji čovjek obrane srušio Neymara.

U srijedu su na rasporedu preostale dvije utakmice, a sastaju se Wolfsburg - Real Madrid, te PSG - Manchester City. Uzvratni susreti su drugog tjedna. U utorak, 12. travnja igrat će Real Madrid - Wolfsburg, te Manchester City - PSG, a dan kasnije Benfica - Bayern Munchen i Atletico Madrid - Barcelona.

Liga prvaka, četvrtfinale, prva utakmica:

BARCELONA - ATLETICO MADRID 2-1

Strijelci: 0-1 Torres (25), 1-1 Suarez (63), 2-1 Suarez (74)

Žuti kartoni: Busquets, Suarez / Koke, Torres, Filipe Luis, Griezmann, Lucas, Oblak, Fernandez

Crveni kartoni: Torres (35)

BARCELONA: Ter Stegen - Alves, Pique, Mascherano, Alba - Busquets (od 79. Roberto), Rakitić (od 64. Rafinha), Iniesta (od 82. Turan) - Messi, Suarez, Neymar

ATLETICO MADRID: Oblak - Juanfran, Lucas, Godin, Filipe Luis - Gabi, Saul (od 90. Correa), Koke - Griezmann (od 76. Partey) - Carrasco (od 53. Fernandez), Torres

 

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider