Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
hns objavio

Samo sedam klubova dobilo licencu za prvu ligu!

Hrvatski nogometni savez objavio je tko je dobio licencu za prve dvije lige te europska natjecanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dinamo, Hajduk, Rijeka, Istra 1961, Lokomotiva, Slaven Belupo i Zagreb dobili su pozitivan odgovor Komisije za licenciranje HNS-a. Tih sedam klubova dobilo je licencu za igranje u Prvoj HNL u sezoni 2016/2017 kao i za igranje europskih utakmica.

Tri prvoligaša nisu dobili licencu za Prvu ligu, a to su RNK Split, Osijek i Inter iz Zaprešića.

Za dobivanje licence za UEFA klupska natjecanja, natjecanja u Prvoj i Drugoj Hrvatskoj nogometnoj ligi tražitelj licence mora ispunjavati kriterije koji nose oznaku „A“ iz pet skupina kriterija, a to su: Sportski, Infrastrukturni, Administracije i Stručnog osoblja, Pravni i Financijski, piše službena stranica HNS-a.

Rok za dostavu molbe za UEFA licencu, Licencu za I. HNL i Licencu za II. HNL, te propisane dokumentacije bio je 31. siječnja 2016. godine, dok je rok za dostavu financijske dokumentacije bio 1. travnja 2016., do kojeg datuma su klubovi – tražitelji licence, između ostalog, morali dokazati da su podmirili financijske obveze koje su dospjele do 31.12.2015. godine prema drugim nogometnim klubovima (djelatnosti transfera igrača, odnosno stjecanja / otuđivanja registracija igrača), te prema zaposlenicima i državi (porezi i doprinosi za zaposlenike).

Obveze se ne smatraju dospjelima ako su iste do 31. ožujka 2016. bile plaćene, ili je s vjerovnikom zaključen sporazum o odgodi plaćanja, ili su iste predmetom spora koji se vodi pred nadležnim nacionalnim ili međunarodnim nogometnim tijelima ili redovnim sudovima, a koji nije okončan pravomoćnom odlukom.

Komisija za licenciranje HNS-a obavila je procjenu ispunjenja kriterija na temelju dokumentacije, informacija i podataka koju su dostavili klubovi - tražitelji licence, ali i na osnovu drugih dostupnih relevantnih podataka i informacija, te sukladno Pravilniku donijela odgovarajuće odluke o licencama.

Protiv odluka Komisije za licenciranje, u roku od 8 dana od primitka odluke klubovi kojima nije izdana licenca imaju pravo podnijeti žalbu. Tijekom žalbenog postupka mogu iznositi nove činjenice ili dokaze, kao i prijedloge novih dokaza.

Odluke o žalbama donosi tijelo 2. stupnja - Žalbeno tijelo za licenciranje HNS-a. Krajnji rok za donošenje konačnih odluka je 20. svibnja 2016.

Izdane UEFA Licence za natjecateljsku 2016/17. godinu:

1. GNK DINAMO Zagreb
2. HNK HAJDUK š.d.d. Split
3. NK ISTRA 1961 s.d.d. Pula
4. NK LOKOMOTIVA Zagreb
5. HNK RIJEKA s.d.d. Rijeka
6. SNK SLAVEN, Koprivnica
7. NK ZAGREB, Zagreb

Izdane Licence za I. HNL za natjecateljsku 2016/17. godinu:

1. GNK DINAMO Zagreb
2. HNK HAJDUK š.d.d. Split
3. NK ISTRA 1961 s.d.d. Pula
4. NK LOKOMOTIVA Zagreb
5. HNK RIJEKA s.d.d. Rijeka
6. SNK SLAVEN, Koprivnica
7. NK ZAGREB, Zagreb

Izdane Licence za II. HNL za natjecateljsku 2016/17. godinu:

1. NK DUGOPOLJE, Dugopolje
2. GNK DINAMO Zagreb - Dinamo II. (druga momčad)
3. HNK GORICA, Velika Gorica
4. NK IMOTSKI, Imotski
5. NK INTER-ZAPREŠIĆ, Zaprešić
6. NK LUČKO, Lučko
7. HNK RIJEKA s.d.d. Rijeka - Rijeka II. (druga momčad)
8. NK SESVETE, Sesvete
9. NK SOLIN, Solin

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider