Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vratio se!

Leo Messi je opet onaj stari: Evo nekoliko razloga preporoda

Leo Messi odveo je Barcelonu do prve pobjede u novoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Elche je stradao s 3:0 na Camp Nouu iako je cijelo drugo poluvrijeme imao igrača više. Barcelona je vodila samo 1:0 kada je isključen Mascherano, no i s desetoricom su zabili još dva komada. Leo Messi bio je dvostruki strijelac uz jedan pogodak mlade nade Munira.

Ono što može veseliti navijače Barcelone je povratak 'onog' Lea Messija. Argentinac opet zabija neviđenom lakoćom i čini se kako je to napokon to. Madridska Marca donosi šest razloga zašto je tomu tako.

Opušteno ljeto

Sjećate se prošlog ljeta kada je Messi preletio cijelu svijet. Igrao je desetak humanitarnih utakmica, a nakon velikog srca uslijedila je loša forma. Ovaj put se Messi odmarao.

Turneja po Aziji

Kao da te 'humanitarke' nisu bile dovoljne, Barcelona ga je vodila na promotivnu turneju po Aziji. Ove godine Luis Enrique je u miru pripremao sezonu.

Problemi s ozljedom su prošlost

Nakon što se preko ljeta umorio umjesto odmorio, prošle jeseni Messija su počele stizati ozljede zbog kojih ga nije bilo par mjeseci. Čini se kako više nema nikakvih problema.

Luis Enrique

Poput Pepa Guardiole, Luis Enrique ne dopušta nikakva opuštanja. Svi moraju biti 'unutra' cijelo vrijeme, a ta disciplina vrijedi i za Messija.

Svjetsko prvenstvo

Iako nije odveo Argentinu do naslova svjetskog prvaka poput Maradone, s kojim ga svi uspoređuju, Messi je bio jako, jako blizu. Izgubili su finale tek u produžecima od Njemačke, a Argentinci više ne misle kako im napadač Barcelone nešto duguje. Malo je bilo onih koji su Argentinu vidjeli tako daleko, ali upravo je Messi bio najzaslužniji za sjajan Mundijal. Uostalom, proglašen je igračem prvenstva.

Porezni skandal je iza njega

Zbog grijeha njegovog oca Messi je proživljavao pravu dramu oko optužbi za utaju poreza. No, dugovi su sanirani, a istrage katalonskih vlasti završene.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider