Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sezona iz snova

Leicester nije jedini hit: Ova družina iz sjene oduševljava i vjeruje u titulu

U sjeni senzacionalnog Leicester Cityja, još jedna momčad postala je veliki hit Premierlige i našla se na ljestvici puno više nego je u ovoj fazi prvenstva itko mogao predvidjeti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pobjeda Tottenhama nad Manchester Cityjem u njihovom dvorištu jedna je od najvećih u trenerskoj karijeri Mauricija Pochettina. Argentinski menadžer uspio je od Spursa napraviti fenomenalnu družinu koja može igrati sa svakime. I u ovom je trenutku na diobi drugog mjesta s gradskim rivalom Arsenalom.

Međutim, ono što su Spursi pokazali protiv Cityja s razlogom ih smješta u krug kandidata za titulu. To je dobro organizirana, uravnotežena i nesebična momčad koja ima povjerenje u vlastite mogućnosti. Unatoč pozitivnom rezultatu, a neriješeno protiv favorita u Manchesteru to jest, Pochettinovi igrači pokazali su kvalitetu spremnošću da u posljednjih deset minuta uzmu puni plijen s Etihada.

Tajna Tottenhamovog uspjeha

Iako su imali sretno dosuđeni jedanaesterac, igrači Tottenhama nisu sretno slavili protiv Manchester Cityja. Oni su to zaslužili. Svojim duhom i pristupom do zadnje minute. A u ovoj fazi sezone momentum i samopouzdanje igraju veliku ulogu. Pogotovo u utrci za naslov, a Pochettinova momčad ima oboje.

Tottenham je ove sezone osvojio najviše bodova (14) od svih momčadi u trenucima dok je bio u rezultatskom deficitu. I s razlogom puše za vratom spektakularnom Leicesteru, te od svih u vrhu Premierlige ima najbolju gol razliku. Dovoljno za zabrinutost u protivničkim redovima. Jer, tko dosad nije ozbiljno shvaćao Spurse, morat će ukoliko se želi boriti za titulu.

Nije tajna da u Tottenhamu nakon pet uzastopnih pobjeda i skoka na ljestvici vjeruju da u svibnju mogu postati prvaci, iako Pochettino spušta loptu na zemlju i tvrdi da ima još dosta za igrati. I u pravu je, ali u ovakvoj formi bio bi grijeh ne pokušati iskoristiti priliku. Argentinski stručnjak ima nekoliko igrača koji mogu odlučiti utakmicu, a daleko najveći dobitak u odnosu na lani je fantastični veznjak Dele Alli.

Nekoliko igrača koji mogu riješiti utakmicu

Od njegovog uvrštavanja u prvu postavu i kasnijeg preuzimanja uloge 'desetke', Spursi su jednostavno proigrali. Nakon lošeg ulaska u sezonu, proradio je i Harry Kane, bez čijih pogodaka bi sve to bilo nemoguće. No, Pochettino ima i adute na klupi, a jedan od njih Erik Lamela namjestio je Eriksenu pobjednički pogodak protiv Cityja.

Jednako bitan za igru Tottenhama je i radilica u sredini terena Moussa Dembele, kao i obrambena linija na čelu s Alderweireldom i Vertonghenom. Ovog potonjeg nije ni bilo u nedjeljnom derbiju, ali je zato odličan posao odradio Austrijanac Kevin Wimmer. 23-godišnji stoper je tek treći put startao u Premierligi, ali je izgledao kao da je dio prve momčadi od početka sezone. Zajedno s Alderweireldom je nekoliko puta uspješno zaustavio napad Agüera i društva.

No, ono u čemu Spursi dominiraju ove sezone je –trka. Pochettinova momčad je fizički sjajno pripremljena i trkački je možda najbolja u ligi. Mogli smo to vidjeti i protiv Cityja, kada su u zadnjih deset minuta pokazali kako su spremni pokušati krenuti i doći do pobjede.

Naravno, za to su trebali i malo sreće. Ali svaka momčad koja je otišla do kraja na tom putu je i trebala komadić sreće. Poput one koji su Spursi imali u nedjelju kod Cityja, ali su je znali i isprovocirati.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider