Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jeftini, a jako dobri

Leicester kreće u šoping: Na meti dvojac koji je zabljesnuo na Euru

Aktualni engleski prvak želi ojačati momčad za napornu sezonu koja ih očekuje.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U obranu naslova prvaka Engleske Leicester kreće za mjesec i pol, na gostovanju kod povratnika u Premierligu Hull Cityja.

Momčad koju vodi Claudio Ranieri ove će sezone biti lovina, a ne iznenađenje koje je na mala vrata senzacionalno uzelo titulu. Osim toga, čeka ih i nastup u Ligi prvaka zbog čega moraju proširiti igrački kadar.

Nekoliko dana nakon što je Jamie Vardy potpisao novi četverogodišnji ugovor i dok se još uvijek ne zna hoće li ih napustiti Riyad Mahrez i ostali zaslužnici za prošlosezonski naslov, Lisice rade na dovođenju pojačanja.

Nagy ulog za budućnost

Na meti su im dvojica igrača koji su na Europskom prvenstvu u Francuskoj pružili odlične partije za svoje reprezentacije.

Adam Nagy je 21-godišnji mađarski veznjak koji igra za Ferencvaros. Radi se o veznjaku velikog radijusa kretanja koji je primarno orijentiran na defenzivu, igra s obje noge i prošle sezone je bio ponajbolji igrač Ferencvarosa u osvajanju naslova prvaka.

Igrao je u tri od četiri utakmice mađarske reprezentacije na Euru i cijena mu je višestruko porasla u odnosu na iznos od milijun i pol eura na koliko ga je Transfermarkt procjenjivao uoči Eura.

Inače, nije Nagy jedini defenzivni veznjak kojeg želi Leicester. Navodno je blizu realizacija još jednog transfera - za odštetu od 16 milijuna eura novi igrač Lisica trebao bi postati Nampalys Mendy, 24-godišnjak koji je kapetan Nice i jedan od najzaslužnijih za odlično četvrto mjesto tog kluba u Ligue 1 prošle sezone.

Naravno, njihovi dolasci, ali i status u Leicesteru ovisit će prvenstveno o eventualnim odlascima Dannyja Drinkwatera i N'Goloa Kantea koji su u tandemu prošle sezone igrali fenomenalno i radili veliki posao.

Brady - i bek i krilo koji odmah može u prvih 11

Drugi igrač koji se isprofilirao na Euru i kojeg Leicester želi dovesti je Robbie Brady, 24-godišnji Irac koji ordinira po lijevoj strani i može jednako kvalitetno odigrati i na beku i krilu.

Brady je bio najbolji igrač Irske u Francuskoj, a postigao je i pobjednički gol protiv Italije kojim su Irci izborili osminu finala. U dvoboju protiv Francuza realizirao je penal za vodstvo Iraca koji su to zadržali prije nego se ukazao Antoine Griezmann i okrenuo utakmicu.

Brady je trenutno igrač Norwich Cityja, ali sigurno neće ostati u klubu koji će ove sezone igrati u Championshipu nakon što je ispao iz Premierlige. Leicester Mercury piše kako su iz Norwicha izvjesili cijenu od sedam milijuna funti što Leicesteru predstavlja sitniš.

Uspije li Leicester realizirati ovaj transfer, Brady će zaoštriti konkurenciju na lijevoj strani gdje su prošle sezone igrali Christian Fuchs (bek) i Marc Albrighton (krilo).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider