Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
UEFA odbila žalbu

Legia ostala bez deset milijuna eura: 'Ova priča još nije završila'

Disciplinska komisija Uefe odbacila je danas žalbu poljske Legije, pa će škotski Celtic ostati u završnoj rundi kvalifikacija Lige prvaka, dok Legia seli u play-off Europske lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

UEFA je kaznila Legiju jer je u uzvratnom dvoboju 3. pretkola za poljski klub posljednje tri minute odigrao kažnjeni igrač Bartosz Bereszynski. On je dobio crveni karton u posljednjem Legijinom susretu prošle sezone protiv APOEL-a i suspendiran je na tri utakmice. Propustio je dvije utakmice protiv St Patricka i prvi dvoboj protiv Celtica, no UEFA je utvrdila kako Bereszynski uopće nije bio prijavljen za 3. pretkolo.

"Ova priča još nije završila, žalit ćemo se Arbitražnom sudu u Lausanni," kazao je predsjednik varšavskog kluba Boguslaw Lesnodorski.

Legia je u dvije utakmice s ukupnih 6-1 (4-1 i 2-0) ponizila Celtic, no zbog administrativnog previda je kažnjena. Poljski sastav čiji je kapetan hrvatski nogometaš Ivica Vrdoljak u prvom je susretu slavio 4-1, no uzvrat je registriran rezultatom 3-0 za Celtic što je bilo dovoljno Škotima za prolaz dalje.

Celtic će u baražu za Ligu prvaka igrati protiv Maribora, dok će Legija loviti Europsku ligu protiv kazahstanskog Aktobea. (Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider