Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Grandiozni trener

Legendarni Talijan u igri za izbornika: Hoće li HNS odriješiti kesu?

U utrci za nasljednika Nike Kovača isplivala su i neka inozemna imena.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

I Marcello Lippi u igri je za novog izbornika hrvatske nogometne reprezentacije.

Veliki talijanski stručnjak i čovjek koji je s Azzurrima 2006. osvojio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj bez posla je nešto više od pola godine, otkako je napustio klupu kineskog Guangzhou Evergrandea.

Prilikom opisivanja onog što je Lippi učinio u grandioznoj trenerskoj karijeri najjednostavnije je reći kako je osvojio - sve. S Italijom prvak svijeta, s Juventusom peterostruki osvajač Serie A i prvak Europe 1996., a u posljednje vrijeme dokazao je kako je još uvijek gladan osvojivši tri uzastopne titule s Guangzhouom i Azijsku ligu prvaka 2013. godine.

Skupa, ali i provjerena opcija koja jamči kvalitetu

Lippi se u međuvremeno zasitio Kine i sad, s navršenih 67 godina, njegova je trenerska karijera na prekretnici - ili će uskoro pronaći novi izazov (što bi Hrvatska svakako bila) ili će se posvetiti uživanciji s unucima i nogomet pratiti isključivo preko malih ekrana.

Ono što je jasno kao dan jest da Lippi ne bi bio jeftin. U Hrvatskom nogometnom savezu morali bi mu ponuditi milijunski ugovor jer stručnjak takvog kalibra ima svoju cijenu koja nije mala. Međutim, još je jasnije od toga da bi hrvatskoj reprezentaciji dobro došao izbornik stranac, potpuno neovisan financijski i s čvrstom rukom kojoj nitko ne bi mogao naređivati tko će biti pozvan, a tko će igrati. Pitanje je može li takav čovjek proći kod ljudi koji odlučuju o svemu u našem nogometu.

Dodajmo kako talijanski mediji pišu da je još jedan bivši njihov izbornik među kandidatima za klupu Vatrenih. Radi se o Robertu Donadoniju koji je s Azzurrima na Euru 2008. u Austriji i Švicarskoj ispao u skupini nakon čega je dobio otkaz.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider