Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivni rekord

Legendarni Talijan piše povijest: Izjednačio se s Batistutom

Na pragu 36. rođendana on igra sjajno i došao je do nevjerojatnog postignuća.

Fabio Quagliarella (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Fabio Quagliarella je ispisao povijest talijanskog nogometa i Serie A! U pobjedi svoje Sampdorije protiv Udinesea (završilo je 4:0) postigao je dva pogotka i izjednačio se s velikim Gabrielom Batistutom po broju uzastopnih prvenstvenih kola u kojima se upisao u ljestvicu strijelaca.

Baš kao što je legendarni Argentinac 1994. godine u dresu Fiorentine zabio 11 utakmica zaredom u Serie A, to je sad, u sezoni 2018./2019., uspjelo i Quagliarelli.

Protiv Udinesea je realizirao dva jedanaesterca koja su dosuđena za domaći sastav, a kasnije je stigao i asistirati Manolu Gabbiadiniju za posljednji gol na utakmici.

Na pragu svog 36. rođendana (proslavit će ga u četvrtak 31. siječnja) ovaj talijanski veteran još nije rekao posljednju riječ i najzaslužniji je za to što je Sampdoria trenutno na petoj poziciji.

Osim životne dobi u kojoj se izjednačio s Batistutom, kod Quagliarelle je impresivno i to što je trenutno prvi strijelac Serie A. S ukupno 16 postignutih zgoditaka je ispred Cristiana Ronalda i Duvana Zapate koji su postigli po 14 (i Ronaldo i Zapata tek trebaju odigrati svoju utakmicu ovog kola).

U prvoj utakmici 21. kola talijanskog nogometnog prvenstva Sassuolo je kao domaćin u Reggio Emiliji svladao Cagliari sa 3:0 (2:0). Strijelci za Sassuolo bili su Locatelli (9), Babacar (45+4-11m) i Matri (87).

Bivši kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna igrao je za Cagliari do 77. minute, a u završnici prvog poluvremena je skrivio kazneni udarac iz kojega je Sassuolo poveo sa 2:0. Marko Pajač ostao je na klupi Cagliarija, dok Filip Bradarić nije konkurirao za nastup u momčadi sa Sardinije koja je ostala 13. sa 21 bodom.

Rezultati by SofaScore

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider