Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ljutio se više od svih

Legenda Barce razumije Mandžinu ljutnju: 'Pitajte Cruyffa što sam ja radio'

Napadač Hrvatske je nezadovoljan jer je posljednje dvije utakmice španjolskog prvenstva za Atletico počeo na klupi, a prednost je dobio povratnik u klub Fernando Torres.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

„Pitajte Cruyffa što sam ja radio kada bi me mijenjao. No to su odluke trenera. Razumijem Mandžukića jer sam se ja ljutio više od svih drugih, no već idući dan moraš biti kao nov“, rekao je Stoičkov posjetivši trening kamp Atlético Madrida. Ondje je kao komentator jedne američke televizijske kuće razgovarao sa Simeoneom.

Simeone i Mandžukić se uzajamno trebaju i ne bi se trebali sukobljavati“, poručio je Stoičkov koji je u 175 nastupa za Barcelonu zabio 84 gola.Bugarski napadač je igrao za Barcelonu od 1990. do 1995. pa opet od 1996. do 1998., a ondje mu je šest godina bio trener Nizozemac Johan Cruyff, također bivši napadač.

Mandžukić je rođeni napadač, a Fernando Torres mi drag“, rekao je Stoičkov.

Mandžukić i Torres posljednji put su igrali zajedno od početka prije mjesec i pol kada je Atlético bio potpuno bezopasan u porazu 2-0 na gostovanju kod Celte.Trener Diego Simeone je nakon toga dao prednost španjolskom napadaču. Mandžukić je prije 20 dana u Sevilli bio najavljen u početnom sastavu, no trener ga je u posljednji trenutak ostavio na klupi.

Kada je ušao u igru u posljednjih 15 minuta nije pokazao požrtvovnost koja ga inače krasi, što je zajedno s gestikulacijama protumačeno izrazom nezadovoljstva trenerovom odlukom.

'Simeonea nikad nisam vidio da sjedi'

Simeone je poručio da treba igrače koji će uvijek na prvo mjesto stavljati momčad.

Iduću utakmicu protiv Valencije Mandžukić je počeo na klupi, što je bilo prvi put da dvije utakmice zaredom nije u udarnoj postavi. Zbog skupljenih žutih kartona nije igrao slijedeću protiv Espanyola no u utorak je igrao do 83. minute protiv Bayer Leverkusena u osmini finala Lige prvaka.

Simeone je među 10 najboljih trenera na svijetu. On je igračima plus jer je borben i nikada se ne predaje, takav je bio kao igrač a takav je i kao trener“, rekao je Stoičkov, pet godina stariji od Simeonea.

„Kada kao igrač pogledaš klupu pa ondje vidiš da ti trener sjedi i žvače žvakaču gumu, i ti slijediš taj primjer. Simeonea, pak, nikada nisam vidio da sjedi. Možda ima problema sa želucem, ne znam, no nikada ga nisam vidio kako sjedi“, napomenuo je Bugarin.

O Atléticu govori kao o „ujedinjenoj i skromnoj ekipi. „To što nemaju super zvijezde ne znači da su loši. Upravo suprotno. Borbeni su i svaki igrač zna što treba raditi, a to se ne stvara preko noći“, rekao je.

Nakon lanjskog osvajanja prvenstva, Atlético sada drži četvrtu poziciju s devet bodova manje od vodeće Barcelone.

Osvrt na najveći španjolski derbi

Stoičkov se osvrnuo i na najveći španjolski derbi u kojem se u nedjelju sastaju Barcelona i Real Madrid.

„To je više od tri boda. Pobijedi li Barcelona liga je njena. Budu li igrali kao u srijedu protiv Manchester Citya, Real Madrid će jako patiti“, naglašava.

Tvrdi i da je Lionel Messi bolji od Cristiana Ronalda: „Osvojiti nagradu Zlatna lopta u jednoj sezoni znači da si igrao dobro. No ne može se uspoređivati jedan mit s igračem koji je praktično na zalasku karijere“.

Ne sumnja niti da je on bio bolji u svoje vrijeme nego je Ronaldo danas. „Vidjet ćemo hoće li on osvojiti titule koje sam ja osvojio. Ja mu želim sve najbolje no vidjet ćemo hoće li osvojiti Zlatnu kopačku na jednom Svjetskom ili Europskom prvenstvu“, poručio je.

Stoičkov je osvojio Zlatnu kopačku, nagradu za najboljeg strijelca, na Svjetskom prvenstvu u SAD-u gdje je sa 6 golova predvodio Bugarsku do četvrtog mjesta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider