Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što će Messi reći?

Otkriven novi kandidat za trenera Barce: Iznenađujući poziv na Camp Nou

Laurent Blanc novi je kandidat za trenera Barcelone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zna se da Luis Enrique odlazi na kraju sezone pa je Barcelona u permanentnoj potrazi za novim trenerom. Do sada je u opticaju najčešće bilo ovih šest imena: Juan Carlos Unzue, Ernesto Valverde, Ronald Koeman, Eusebio, Óscar García i Pizzi.

Radio Cataluny otkriva da je pronađen i sedmi kandidat, a radi se pomalo iznenađujuće o Laurentu Blancu, bivšem francuskom reprezentativcu koji je od prošlog ljeta bez posla.

Blanc je ljetos napustio kormilo PSG-a, a nakon jednogodišnje pauze, trenerskom poslu namjerava se vratiti ovog ljeta. Navodno su ga kontaktirali čelnici Barcelone i pozvali ga na intervju za posao. Blanc je pod ravnanjem Bobbyja Robsona nosio dres Barcelone u sezoni 1996/97.

Kao trener je debitirao u Bordeauxu, gdje se zadržao od 2007. do 2010. S Bordeauxom je osvojio naslov prvaka Francuske u sezoni 2008/09. Potom je obnašao funkciju izbornika francuske reprezentacije, a nakon toga je sjeo na klupu PSG-a s kojim je bio prvak triput uzastopce 2014., 2015. i 2016.

Budući da je bio igrač Barcelone, Blanc dobro poznaje kulturu katalonskog kluba i zakonitosti koje u njemu vladaju, posebice se to odnosi na stil igre i vječne stremnje ka osvajanju najvećih trofeja. Nije poznato kakvo je mišljenje Lionela Messija o Blancu, a zna se da o mišljenju najveće zvijezde Barcelone puno toga ovisi na Camp Nouu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider