Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Sapunica ide dalje

Lakrdija i blamaža: Real Madrid i Man. United ispali smiješni!

Lakrdija s transferom Davida de Gee iz Manchester Uniteda u Real Madrid završila je pravom blamažom za oba kluba.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Iako su se klubovi na kraju dogovorili, De Gea ipak ostaje na Old Traffordu zbog toga što su dokumenti iz Manchestera prispjeli sa zakašnjenjem od nekoliko minuta u sjedište Udruženja profesionalnih klubova (LFP) u Madridu.

„Smiješno: De Gea ne dolazi u Madrid“, naslov je madridske Marce, s očitom aluzijom da su oba kluba ispala smiješna, više Real jer je on žarko želio De Geu, dok je Manchester United odugovlačio na sve moguće načine.

Međutim, Madriđani ne odustaju, najavili su da će se žaliti FIFA-i. Tvrde da imaju dokaz kako su dokumenti poslani minuti prije isteka prijelaznog roka, dakle u 23.59 sati. LFP za sada ostaje pri stajalištu da je Real zakasnio i da transfer nije regularan.

Da lakrdija bude veća, Real bez obzira na sve priprema prezentaciju De Gee u svečanoj loži Santiago Bernabeua za utorak u 13 sati. U Realu su očito uvjereni da će im FIFA izaći u susret i da će uspjeti registrirati novog vratara.

Ako se transfer realizira, Manchester Unitedu će pripasti 30 milijuna eura odštete plus Keylor Navas. Pojavile su se nepotvrđene informacije da je transfer kasnio upravo zbog Kostarikanca koji je u posljednji trenutak tražio neke izmjene u ugovoru.

Ako je to istina, možda je Navas odlučio „vratiti lopticu“, jer se s njim loptaju već mjesecima. Iako je stigao u Real kao najbolji vratar Primere i uz Manuela Neuera najbolji vratar Svjetskog prvenstva u Brazilu, te je prema mnogima nedvojbeno jedan od najboljih vratara na svijetu, na Bernabeuu mu očito nikada nisu previše vjerovali.

Prema mnogima Navas je fantastičan vratar, u najmanju ruku nije ništa lošiji od De Gee, a uz to je četiri puta jeftiniji i već je igrač Reala. Postavlja se pitanje zašto se onda Real upustio u beskonačno natezanje s Manchester Unitedom, koje je završilo pravom blamažom i rasprodajom teško stečenog ugleda najvećeg kluba na svijetu? Je li ključan razlog taj što je De Gea Španjolac i kao takav će bolje prodavati dresove?
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider