Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čudo od djeteta

Oduševio Europu i dobio veliko priznanje: Prvi igrač koji je ovo ostvario

On je budućnost francuskog nogometa, a nakon sjajnih igara je stiglo veliko priznanje kakvo nitko od njegovih vršnjaka još nije dobio.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Tek mu je 18 godina, a već zabija kao na traci. Kylian Mbappe je zabio u oba susreta ludog okršaja Monaca i Manchester Cityja u osmini finala Lige prvaka, a gol u uzvratu mu je bio 11. u 11 utakmica. Ukupno ih je u sezoni postigao 17 u svim natjecanjima, a takva forma nije mogla proći nezapaženo.

Osim što se za „novog Henryja“ otimaju europski velikani, izbornik Francuske Didier Deschamps mu je uručio nagradu u obliku poziva u reprezentaciju.

„Nema nikakvog razloga da takav talent čeka“, rekao je Deschamps, a priliku za debi će imati 25. ožujka u kvalifikacijskoj utakmici protiv Luksemburga ili u prijateljskim susretima protiv Španjolske i Paragvaja. Mbappe je ovim pozivom postao prvi reprezentativac rođen nakon najvećeg uspjeha u povijesti Tricolora – osvajanja Svjetskog prvenstva na domaćem terenu 1998. godine.

Već je jednom odbio Real, hoće li ostati vjeran Monacu?

Već je kao 16-godišnjak postao najmlađi debitant, a sa 17 i najmlađi strijelac u Monacovoj povijesti. Time je na vječnoj ljestvici prestigao Henryja koji je također proizvod Monacove škole.

Prema najavama vodstva kluba, Mbappe će se tamo i zadržati. Klub na čelu s bogatim Rusom Dimitrijem Ribolovljevim ne planira rasformirati mladu momčad koja je vrlo konkurentna i na francuskim i europskim travnjacima. U prilog im ide i Mbappeovo ranije odbijanje Reala u korist Monaca.

Zinedine Zidane je još 2013. pokušao nagovoriti tada 15-godišnjeg talenta AS Bondyja da dođe u Madrid. Mbappe je odbio jer je htio ostati u Francuskoj, a kasnije će se ispostaviti da je donio dobru odluku. U Kneževini je postao jedan od najvećih talenata Europe i reprezentativac, a tek je prije tri mjeseca proslavio 18. rođendan.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider