Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tri minute na smotri

Ništa od Eura: Mali Vatreni poveli pa se potpuno raspali

Suočeni s imperativom pobjede, mladi hrvatski nogometaši odigrali su debelo ispod očekivanja.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U posljednjem kolu kvalifikacija za Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Poljskoj hrvatska U-21 reprezentacija izgubila je od Švedske u Trelleborgu sa 4:2 i nije se uspjela plasirati.

Izabranici Nenada Gračana na koncu su završili treći u skupini. Švedska je kao prvoplasirana reprezentacija ostvarila izravni plasman dok je Španjolska pobjedom nad Estonijom (5:0) preskočila Hrvatsku i idu dodatne kvalifikacije kao jedna od četiri najbolje drugoplasirane selekcije.

Pobjedom bi Hrvatska se plasirala na treći Euro u ovom uzrastu (dosad igrali 2000. i 2004.), ali ništa od toga.

Na koncu su mali Vatreni na europskoj smotri bili tek tri minute, koliko je prošlo između pogotka kojeg je Stipe Perica postigao za vodstvo i švedskog izjednačenja preko Linusa Wahlqvista.

Kobno po hrvatske ambicije bilo je razdoblje na početku drugog poluvremena kada je Švedska između 53. i 64. minute postigla tri gola. Prvo se Olsson u 53. minuti 'prošetao' kroz poroznu hrvatsku obranu i pogodio za 2:1, potom je Hallberg u 58. minuti neometan s pet metara povisio na 3:1, da bi u 64. minuti Strandberg zaključio utakmicu golom za 4:1.

Filip Benković je u 67. minuti nakon kornera Halilovića uspio zabiti za 4:2, ali Hrvatska se do kraja utakmice nije uspjela nije uspjela dodatno približiti Švedskoj.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider