Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
U dramatičnoj završnici

VIDEO Evo kako su se Meksikanci ''osvetili'' SAD-u zbog Trumpa

Dvije najjače nogometne reprezentacije u zoni CONCACAF, SAD i Meksiko, sastale su se već u 1. kolu završnog kruga kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji, a pobjedu u Columbusu proslavili su gosti iz Meksika.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Meksiko je poveo u 20. minuti golom Miguela Layuna, a za domaće je početkom nastavka, u 49. minuti na 1-1 poravnao Bobby Wood. Taj je rezultat vrijedio sve do same završnice kada je u 89. minuti pobjednički pogodak glavom za goste postigao 37-godišnji stoper Rafael Marquez.

Ovaj je susret promatran kroz prizmu pobjede Donalda Trumpa na američkim predsjedničkim izborima. Novi predsjednik SAD-a u kampanji je obećao gradnju zaštitnog zida prema Meksiku pa je na neki način ovo osveta njegovih susjeda.

I u preostala dva susreta igrama u petak slavili su gosti, Panama je sa 1-0 (1-0) nadigrala Honduras, a strijelac je bio Escobar (22), dok je Kostarika sa 2-0 (0-0) bila bolja od Trinidada i Tobaga golovima Bolanosa (65) i Mataritte (90+2).

Izravni plasman u Rusiju izborit će tri prvoplasirane reprezentacije, dok će četvrta u dodatne kvalifikacije protiv petoplasirane reprezentacije iz azijske zone kvalifikacija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider