Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
uvjerljivi modri

Dinamo u Splitu napravio veliki korak prema finalu Kupa

Hajduk i Dinamo odigrali su prvu utakmicu polufinala Hrvatskog nogometnog kupa...

Dinamo je slavio s 2:0 protiv Hajduka na Poljudu u prvoj polufinalnoj utakmici Hrvatskog kupa. Zagrepčani su do pobjede došli u prvih pola sata pogocima Soudanija i Ante Ćorića.

'Modri' su poveli u 23. minuti Soudanijevim pogotkom s ruba kaznenog prostora. Ante Ćorić je započeo akciju, dodao je loptu Marku Pjaci, a ovaj produžio do Alžirca koji je lijepim udarcem s ruba kaznenog prostora svladao domaćeg vratara. Soudani je sudjelovao i u akciji za drugi pogodak gostiju. Majstorski je kombinirao pa i asistirao Anti Ćoriću koji je s desetak metara poentirao za 2-0.

Dinamo je u prvom dijelu imao još nekoliko izglednih prilika, no Hajduk je od prave katastrofe spasio Lovre Kalinić. Hajduk je prvi udarac u okvir Dinamova gola uputio u 43. minuti, no Ježina je lakoćom zaustavio Tudorov udarac glavom. Hrvatski prvak je u nastavku susreta spustio 'nogu s gasa', a Hajduk je zaigrao daleko bolje, no više nije bilo promjene rezultata.

'Modri' su ovom pobjedom produžili niz bez poraza u najvećem hrvatskom derbiju na 13 susreta. Pritom su upisali devet pobjeda i četiri neodlučena ishoda. Posljednji put Hajduk je pobijedio Dinamo u rujnu 2013. godine rezultatom 2-0.

Spomenimo i da će Hajduk i Dinamo u Splitu igrati i u nedjelju, 20. ožujka u dvoboju 28. kola Prve HNL, a potom će u srijedu 6. travnja odigrati uzvratni susret polufinala Kupa na stadionu Maksimir.

U drugom polufinalnom paru Rijeka je u utorak na Rujevici pobijedila Slaven Belupo 2-1. Riječani su već nakon prvih 15 minuta vodili s 2-0 golovima Romana Bezjaka (10) i Florentina Mateia (15). Gosti su smanjili u 71. minuti golom Danca Sorena Christensena. Uzvratni susret je 5. travnja u Koprivnici.


REZULTATI:

Hajduk - Dinamo 0-2 (Soudani 23, Ćorić 29)

U utorak, 15. ožujka:

Rijeka - Slaven Belupo 2-1 (Bezjak 10, Matei 15 / Christensen 71)


Uzvratni susreti:

5. travnja - Koprivnica

Slaven Belupo - Rijeka

6. travnja - Zagreb

Dinamo - Hajduk

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider