Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Dvije velike drame

Prošli Zagreb i Lokomotiva: Ovo su parovi četvrtfinala Kupa

Utakmicama u Zagrebu i Zadru kompletirana je osmina finala Hrvatskog nogometnog kupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Posljednja dva kluba koji su izborili četvrtfinale su Zagreb i Lokomotiva. Pjesnici su Kranjčevićevoj pobijedili Istru 1961 2:1 nakon produžetaka, a pobjednički pogodak postigao je u 110. minuti Lovro Medić.

Da četvrtfinale bude u potpunosti prvoligaško pobrinula se Lokomotiva koja je na Stanovima eliminirala Zadar. Poslije 90 minuta bilo je 1:1, zatim je u produžetku Zadar poveo pa Lokomotiva izjednačila da bi gosti iz Zagreba na penale slavili s 5:4.

Od ove sezone HNS je izmijenio koncept natjecanja utoliko što je za četvrtfinale predvidio jednu utakmicu (dosad su se igrale dvije) i to na terenu slabije rangiranog kluba na ljestvici za Kup u prethodnih pet godina što znači da se za nadolazeću rundu neće održati ždrijeb već će poslužiti koeficijenti.

Tako će se parovi dobiti na način da od osam klubova koji su ostali u igri onaj s najslabijim kup-koeficijentom (Inter Zaprešić) bude domaćin klubu s najboljim (Dinamo), sedmi (Zagreb) protiv drugog (Hajduk) itd.

Četvrtfinalni okršaji zakazani su za 2. prosinca, ali moguće da neki susreti budu odigrani i dan ranije s obzirom da se u subotu (5. prosinca) igra veliki derbi Dinamo - Hajduk na Maksimiru.

REZULTATI OSMINE FINALA:

Mladost Ždralovi - Dinamo 1:3
Šibenik - Slaven Belupo 0:2
Inter Zaprešić - Cibalia 0:0 (4:3 - 11m)
Lekenik - Hajduk 1:5
HAŠK - Osijek 0:2
Opatija - Rijeka 0:3
Zagreb - Istra 1961 2:1
Zadar - Lokomotiva 2:2 (4:5 - 11m)

PAROVI ČETVRTFINALA:

Inter Zaprešić - Dinamo
Zagreb - Hajduk
Lokomotiva - Rijeka
Slaven Belupo - Osijek

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider