Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
bit će toga još

PSG i Leicester City doveli nova pojačanja, Kante na izlaznim vratima

Prvaci Francuske i Engleske, PSG i Leicester City, bili su aktivni ove nedjelje na tržištu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Poljski nogometni reprezentativac Grzegorz Krychowiak (26) karijeru će nastaviti u redovima francuskog prvaka Paris Saint-Germaina. Poljak je posljednje dvije sezone bio član Seville, a za PSG je potpisao petogodišnji ugovor. Njegovom bivšem klubu pripast će 30 milijuna eura odštete.

"Sretan sam i ponosan što ću karijeru nastaviti u klubu velikih ambicija. Vraćam se u Francusku uz koju me vežu lijepa sjećanja," kazao je poljski veznjak koji je drugo pojačanje PSG-a ovoga ljeta nakon što je na Park Prinčeva stigao i Hatema Ben Arfa iz Nice.

Na njegovom dolasku inzistirao je novi trener pariškog sastava Unai Emery, koji ga je vodio u Sevilli.

"U Sevilli smo odlično surađivali vjerujem kako će tako biti i u Parizu," dodao je poljski veznjak koji je šest godina igrao u Francuskoj. Od 2008. do 2012. je bio član Bordeauxa, uz posudbe u Reims i Nantes, a potom je Reims otkupio njegov ugovor i na stadionu Auguste Delaune se zadržao još dvije sezone nakon čega je preselio u Andaluziju.

Dosadašnji vezni igrač francuskog prvoligaša Nice Nampalys Mendy (24) novo je pojačanje engleskog prvaka Leicester Cityja. Mendy je za 'Lisice' potpisao ugovor na četiri godine, a doveden je kao zamjena za N'Gola Kantea čiji je odlazak sve izgledniji u Chelsea ili PSG.

"Sretan sam što ću karijeru nastaviti u Engleskoj. Sviđa mi se engleski tempo igre i jedva čekam početak sezone. Već sam surađivao s Claudiom Ranijerijem i njegove metode rada su mi poznate," kazao je Mendy koji je postao treće pojačanje Leicestera ovoga ljeta.

Prije njega na King Power stadion stigli su vratar Hannovera Ron-Robert Zieler i branič Sportinga iz Gijona Luis Hernandez.

Mendy je posljednje tri godine bio član Nice, a od 2010. do 2013. je igrao za Monaco gdje ga je jednu sezonu trenirao Ranieri.

Nica je prošle sezone bila hit Le Championnata, a na koncu je sezonu završila na četvrtom mjestu. Međutim, stadion Allianz Rivieru već su napustili trener Claude Puel koji je preselio u Southampton i najbolji igrač Hatem Ben Arfa koji je novi član PSG-a. Sada je otišao i Mendy.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider