Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikad glamuroznije

Legende prognoziraju: Tko će osvojiti naslov prvaka Engleske, a tko će u Ligu prvaka?

Za vikend kreće nova sezona engleske Premier lige koja bi trebala donijeti pregršt uzbuđenja.

Pred vratima je nova sezona Premier lige, za mnoge, ako ne najbolje, jer španjolska Primera nosi sve naslove i provjerljive dokaze, onda zacijelo najglamuroznije, najbogatije i najneizvjesnije lige na svijetu.

Ove sezone engleska elitna liga bi trebala dobiti na dodatnom glamuru i uzbudljivosti. Na „Otok“ su preselili dva ponajbolja menadžera današnjice, Pep Guardiola i Antonio Conte, a u sedlo se vratio i Jose Mourinho. Nakon što je jesenas dobio otkaz u Chelseaju, Portugalac je sjeo na užarenu klupu Manchester Uniteda.

Dakle, s jedne strane ulice Guardiola, a s druge Mourinho, dva arhi-rivala još iz zajedničkih španjolskih dana, čime manchesterski derbi dobiva dodatnu draž, a engleska liga pojačani glamur i zanimljivost. A još kada sve „zasolite“ sa Zlatanom Ibrahimovićem, nenadmašnim „super-egom“ i najvećim brbljavcem među nogometašima, sve odlazi na n-tu potenciju.

U stilu hollywoodskih filmova Leicester je prošle sezone šokirao Englesku i svijet napravivši možda i najveće iznenađenje u povijesti lige. No, malo tko očekuje da može ponoviti priču i obraniti naslov prvaka, što je i logično s obzirom na astronomska ulaganja velikana, ponajprije Cityja i Uniteda koji su potrošili preko 300 milijuna funti.

Nekoliko je aspiranata za titulu prvaka, ali tko će prvi presjeći ciljnu vrpcu? Mišljenja stručnjaka i običnih navijača razilaze se, no u jednom se podudaraju: neće biti novog iznenađenja, titulu će osvojiti jedan od velikana, kao i preostala tri mjesta koja vode u Ligu prvaka.

U prognozu su se upustilii komentatorske zvijezde Sky Sportsa, Thierry Henry, Gary Neville i Jamie Carragher, legende Arsenala, Manchester Uniteda i Liverpoola.

Thierry Henry konačni poredak vidi ovako: 1. Man. City 2. Man. Utd. 3. Chelsea 4. Arsenal.
„Moja nadanja usmjerena su prema Arsenalu, ali mislim da će se glavna bitka voditi između Cityja i Uniteda. Ako se moram odlučiti za jednog favorita, onda je to City“, ističe Henry.

„Chelsea nema obveze u Europi, što će mu biti prednost u odnosu na ostale, ali mislim da će Conteu trebati vremena da posloži momčad po svojem ukusu. Slično vrijedi i za City i United, pa je to možda šansa za Liverpool, Arsenal i Tottenham, koji su duže na okupu i logično je da su uigraniji.“

Gary Neville prognozira ovako: 1. Man. Utd 2. Arsenal 3. Man. City 4. Liverpool.
„United je dobio menadžera i dvojicu novih igrača koji posjeduju izraženu osobnost i čvrst gard. Mourinho, Pogba i Ibrahimović te nekolicina igrača koji su tamo od prije vratili su drskost u klub i grad“, ističe Neville i dodaje:
„To su igrači koji će obući dres i isturiti prsa, a to je suština Manchester Uniteda.“

Jamie Carragher krajnji poredak vidi nešto drugačije: 1. Man City 2. Chelsea 3. Man Utd 4. Liverpool.
„U posljednjih nekoliko sezona stalno sam govorio da City ima najbolju momčad, ali prošle sezone to nisu dokazali. Mislim da će im se dolaskom Guardiole vratiti glad za trofejima. Naravno, trebat će kupiti još ponekog igrača, ali već imaju na raspolaganju nekoliko fantastičnih igrača kao što su David Silva, Sergio Aguero i Kevin de Bruyne. Samo ta trojica mogu se nositi s cijelom ligom“, misli legenda Liverpoola.

„Bez obveza u Europi, mislim da će Chelsea dobro gurati, jer imat će dovoljno vremena za treniranje i uigravanje. Ne treba zaboraviti da su samo prije godinu dana osvojili naslov prvaka, a na klupi imaju top menadžera, Antonia Contea. Mislim da će i Liverpool profitirati jer ne igra u Europi“, zaključio je Carragher.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider