Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Promocija La Masije

Kreće 'nova Barcelona': Rakitić i neki novi klinci protiv Pašalića

Barcelona će večeras odigrati prvu službenu utakmicu pod vodstvom Luisa Enriquea.

Atletico i Real otvorili su sezonu žestokim okršajima u Superkupu, a Barcelona koja je prošle godine ostala bez trofeja u prvenstvo kreće dan prije najvećih rivala. Jučer su Primeru otvorile pobjede Malage protiv Athletic Bilbaa (1:0), Granade protiv Deportiva (2:1), dok su Sevilla i Valencia te Almeria i Espanyol remizirali 1:1.

Barcelona na otvaranju sezone dočekuje Elche (21.00) kojeg je prošle sezone pobijedila 4:0 na Camp Nouu, ali u gostima je pred kraj sezone ostala možda bez ključnih bodova (0:0). Kod gostiju će službeno debitirati bivši igrač Hajduka Mario Pašalić kojeg je Chelsea poslao na posudbu na istočnu obalu Španjolske. Pašalić se vrlo dobro snašao u klubu i trebao bi po najavama dnevnika Sport zaigrati u prvih 11 na mjestu iza napadača.

Sportski dnevnik iz Barcelone najavio je i vjerojatnih prvih 11 'ponosa Katalonije'. Na golu će biti pojačanje iz Real Sociedada Claudio Bravo koji je tako na otvaranju sezonu uzeo 'jedinicu' ispred ozlijeđenog Ter Stegena.

U obrani bi opet trebali vidjeti Javiera Mascherana usprkos skupim pojačanjima na mjestima stopera, ako je vjerovati postavi Sporta. Gerard Pique vuče suspenziju iz prošle sezone, pa će ga zamijeniti neuništivi Argentinac. Jeremy Mathieu će biti lijevi stoper, Bartra na klupi, a Vermaelen je ozlijeđen. Bokovi će biti standardni - Dani Alves i Jordi Alba.

Vezni red je najsigurniji dio Barcelone Luisa Enriquea. Sergio Busquets čuva leđa Andresu Iniesti i Ivanu Rakitiću koji je potpuno u najavama sezone zasjenio legendarnog Xavija. On odlazi ove zime, a Enrique i navijači jednostavno si nakon propale sezone ne mogu dopustiti da Xavija guraju u prvih 11 ispred bivšeg kapetana Seville.

Na pakleni trojac Neymar – Leo Messi – Luis Suarez navijači će pričekati do kraja listopada, a protiv Elchea vjerojatno neće biti ni Neymara koji je nakon dva gola u prijateljskoj utakmici protiv Leona zbog ozljede trenirao odvojeno. Manjih problema ima i Pedro pa njih dvojica mogli biti na klupi, a u igru će 'neki novi klinci'.

Oni se zovu Rafinha i Munir i trebali bi igrati uz Lea Messija koji će biti u sredini napada. Rafinha je 21-godišnji mlađi brat Thiaga Alcantare, a prošle je sezone proveo u Celti gdje ga je vodio baš Luis Enrique. On je još s 18 godina debitirao za prvu momčad Barce u Kupu kralja, a Enrique je njega i Munira pretpostavio i Deulofeuu kojeg je poslao u Sevillu na posudbu.

Munri El Haddadi je mladi Španjolac marokanskih korijena koji se sa samo 19 godina probio u prvu momčad. Jedan je od onih nada iz La Masije koje je Barca odlučili ne pustiti u klubove diljem Europe. Zabio je nekoliko golova na pripremama na razne načine, a proslavio se u finalu juniorske Lige prvaka kada je Benfici zabio s centra.

Kandidati za utakmicu na klupi će biti, osim zvijezda Xavija, Pedra i Neymara, redom produkti La Masije – Masip kao rezervni golman, Montoya, Bartra, Sergi Roberto, Sandro i Samper. To je dio filozofije Luisa Enriquea koji je po načinu razmišljanja i rada idealni nasljednik Pepa Guardiole. Vidjet ćemo hoće li ga pratiti i rezultatski…

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider