Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Ibra je zvijer'

Kreće ludilo: Stiže li Mourinho na Park Prinčeva 'uručiti' Blancu otkaz?

Dva mjeseca nakon što je završeno natjecanje po skupinama Lige prvaka, kreće nokaut faza elitnog nogometnog natjecanja 'Starog kontinenta'.

Večeras su na rasporedu prve dvije utakmice osmine finala, a sastaju se Paris Saint-Germain i Chelsea, te Šahtar i Bayern. Bit će to 'deja vu' za šest klubova koji će drugu sezonu uzastopce međusobno igrati u fazi na ispadanje. Prošle godine u osmini finala su igrali Schalke i Real, te City i Barca, a u četvrtfinalu Chelsea i PSG.

'Bluesi' su lani bili uspješniji. PSG je u Pariz slavio 3-1, dok je Chelsea u Londonu dobio 2-0 i zbog više golova u gostima prošao dalje. Ključni gol je zabio Demba Ba u 87. minuti. Senegalac više ne stanuje u Londonu, sada je član Bešiktaša, a njegovo mjesto je zauzeo sjajni Brazilac sa španjolskom putovnicom Diego Costa.

PSG je bez domaćeg poraza u Europi već 32 utakmice, no nastavak europske avanture dočekuje u velikim problemima. Parižani su u prvenstvu tek treći, a momčad je poharana ozljedama. Pod znakom pitanja je nastup čak šestorice igrača - problema s ozljedama imaju Cabaye, Lucas, Marquinhos, Pastore, Matuidi i Aurier.

"Ogled protiv Chelseaja ne dolazi nam u idealnom trenutku, no nikada i nema idealnog trenutka," kazao je trener pariškog sastava Laurent Blanc dodavši: "Međutim, u sličnim problemima smo bili i prije utakmice protiv Barcelone pa smo ipak pobijedili."

Dio francuskog tiska navodi kako je Blancova trenerska pozicija klimava i može ga spasiti jedno veliki europski rezultat.

"Ne razmišljam previše o tome," kratko je dodao.

U redovima Chelseaja najviše strahuju od Zlatana Ibrahimovića, no svi su uvjereni kako će Jose Mourinho pronaći lijek za švedskog majstora.

"Ibrahimović je zvijer. Sasvim sigurno jedan od najboljih napadača na svijetu. No, uvjeren sam kako će naš trener znati kako treba igrati protiv njega. Ipak su bili zajedno u Interu," smatra udarna igla engleskog sastava Diego Costa.

Utakmica će biti posebna za braniča francuskog prvaka Davida Luiza koji će igrati protiv svog bivšeg kluba u kojem je proveo tri sezone.

"Prije i poslije utakmice ću pozdraviti svoje prijatelje, no za vrijeme ogleda se ne poznajemo," poručio je brazilski stoper.

Srijeda donosi oglede Schalkea i Real Madrida, te Basela i Porta. Idućeg tjedna su preostale četiri utakmice. U utorak, 24. veljače sastaju se Manchester City i Barcelona, te Juventus i Borussia Dortmund, a dan kasnije Bayer Leverkusen i Atletico Madrid, te Arsenal i Monaco. Uzvrati su 10. i 11. ožujka, te 17. i 18. istog mjeseca.

PSG: Sirigu - Van der Wiel, Silva, Luiz, Maxwell - Motta, Matuidi, Verratti - Lavezzi, Ibrahimović, Cavani

CHELSEA: Čech - Ivanović, Cahill, Terry, Azpilicueta - Matić, Ramires - Willian, Fabregas, Hazard - Costa

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider