Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
opet se priča o Šimi

Kreće bitka Barce i Chelseaja, plan B mogao bi biti i Vrsaljko

Barcelona i dalje traga za pojačanjima, a među njima se pojavilo ime našeg Šime Vrsaljka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Šime Vrsaljko godinama se spominje kao moguće pojačanje velikih europskih klubova. Još iz dana u Dinamu neki su nas domaći mediji uvjeravali kako je Arsene Wenger zaljubljen u hrvatskog braniča, ali naravno da je to bilo daleko od istine. Onda se pisalo kako sigurno ide u Juventus, ali Vrsaljko je dosad igrao u Genovi i Sassuolu.

No, njegovo se ime i dalje spominje u kontekstu velikih klubova. Sada ga je spomenuo i katalonski Mundo Deportivo u kontekstu mogućih pojačanja ni više ni manje nego Barcelone. Ne kao prva ili druga opcija u obrani, ali se spominje.

Najveća želja Barce je stara patnja Marquinhos. O njemu se priča, ne o Vrsaljku. Navodno je Brazilac jako nezadovoljan statusom u PSG-u gdje obranom vladaju njegovi sunarodnjaci Thiago Silva i David Luiz. Parižani ga Barceloni nisu htjeli prodati prije godinu dana, a Katalonci su s njima izgubili i prvu bitku kada je odlazio iz Rome.

Glavni konkurent Barceloni u pokušaju dovođenja Marquinhosa trebao bi biti Chelsea. Naravno, ako ne uspiju slomiti Everton koji im ne želi prodati Johna Stonesa. Chelsea bi radije Engleza, jer engleski stoperi, najčešće precijenjeni, na Otoku pomalo čudno uživaju nevjerojatan status.

Veliki se 'fajt' za Brazilca očekuje već u siječnju iako će sad zbog ozljede Davida Luiza dobiti mjesto u prvoj momčadi PSG-a. s 21 godinom smatra kako ne zaslužuje biti zamjena, čak ni poznatijim sunarodnjacima. Pariz ga neće pustiti za 'siću', jer njih je koštao čak 35 milijuna eura. No, te novce će i Chelsea i Barca moći platiti.

Ukoliko ovaj plan propadne, Barca ima druge igrače koje prati. Jedan od njih je i Šime Vrsaljko kojeg su, tvrdi Mundo Deportivo, Barcin skaut Robert Fernandez i njegovi suradnici gledali nekoliko puta uživo. No, Vrsaljko je tek jedan od nekolicine igrača podcrtanih u njihovim bilježnicama. Tu su još i Urugvajac iz Atletica José Giménez, Bask Aymeric Laporte iz Bilbaa, pa čak i spomenuti John Stones. Oni su čak i duže u kombinacijama, ali Vrsaljko je osvanuo kao novo rješenje i na to može biti ponosan.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider