Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Gračan ima slatke brige

Krcati zvijezdama na Španjolsku: Nikad jača mlada Hrvatska!?

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine okupila se u Šibeniku...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska nogometna reprezentacija do 21 godine (U-21) pod vodstvom izbornika Nenada Gračana okupila se na pripremama za nadolazeće dvoboje u utrci za Europskim prvenstvom gdje će u srijedu u Šibeniku ugostiti San Marino, a idući utorak u Rijeci Španjolsku.

"Veliko nam je zadovoljstvo opet biti u Šibeniku, nogometnom gradu. Vjerujem da će biti dobra atmosfera na utakmici, vrlo bitnoj utakmici u kojoj mi jesmo favoriti, no u sportu se svašta događa", rekao je Gračan u najavi utakmice.

Mateo Kovačić, u dogovoru s izbornikom seniorske reprezentacije Antom Čačićem, priključit će se mladoj reprezentaciji naknadno, a svi su pozvani igrači zdravi osim Joze Šimunovića, koji ima problema sa skočnim zglobom. Ukoliko ne bude mogao nastupiti protiv San Marina, ostaje u konkurenciji za Španjolsku.

Od važnijih igrača ozlijeđen je još Tin Jedvaja, ali Gračan će imati na raspolaganju odličnu momčad punu poznatih imena. Da nabrojimo samo neke od zvijezda koje će biti u kadru: Kovačić, Halilović, Pašalić, Pjaca, Ante Ćorić...

"Moramo biti odgovorni i ozbiljni, a onda će neupitna kvaliteta kod naših igrača doći do izražaja. Vjerujemo u nova tri boda, a poslije toga možemo razmišljati o sljedećoj utakmici, sa Španjolskom", izjavio je izbornik.

O udarnom će sastavu Gračan odlučiti poslije zadnjeg treninga, a susret sa San Marinom mogao bi poslužiti i za testiranje i uigravanje nekih noviteta.

"Ima dosta vlage, teren je mekan, no domaćini će napraviti sve da bude optimalan. Zbog karakteristika naših igrača bitno nam je da ubrzamo igru, da imamo posjed i dobar protok lopte. Više-manje, svi mladi reprezentativci igraju u svojim klubovima, i to igraju dosta, i pritom su važne karike. Veseli nas njihov kontinuitet i ritam, dobri rezultati njihovih klubova u stranim ligama, te u tom smislu ne bi trebalo biti problema", rekao je Gračan.

Hrvatska U-21 vrsta je vodeća u skupini 6 s maksimalnih 9 bodova i pobjedama protiv San Marina (3-0), Gruzije (1-0) i Estonije (4-0).

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider