Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Komentar Ivice Mede

Kramarić pokazao Čačiću da mora igrati: Hrvatski „fantazista“ podsjetio na Baggia

Hrvatska je na impresivan način prekinula pozitivan niz Sjeverne Irske na domaćem terenu, a prvo ime utakmice bio je Andrej Kramarić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ante Čačić upisao je još jednu pobjedu (0:3) na klupi hrvatske reprezentacije, Mario Mandžukić dostigao je Eduarda na drugom mjestu vječne ljestvice strijelaca hrvatske reprezentacije, Duje Čop postigao je prvijenac za Hrvatsku, kompletna momčad odigrala je vrlo dobru utakmicu, ali Andrej Kramarić definitivno je prvo ime utakmice.

VIDEO Ukrajina dobila Srbiju i poslala poruku Hrvatskoj

„Krama“ je oduševio i prije nego što je postigao fantastičan pogodak za 3:0. Pokazao je izborniku da je možda i nepravedno zapostavljen, odnosno da je zaslužio veću minutažu u kvalifikacijama.

Kramarićev gol ne treba posebno apostrofirati, sam za sebe dovoljno govori, ali njegov pas Čopu kod prvog gola esencija je nogometa. Izbacio je Čopa u šansu poput najvećih „špilmahera“. Kramarić je po vokaciji napadač, ali fascinira njegov osjećaj za prostor i pravovremeni zadnji ili predzadnji pas. Svojom mekoćom podsjeća nas na neke stare „fantaziste“ koji su sve rjeđa pojava u modernom nogometu i polako izumiru.

Nećemo pretjerati pa ga usporediti s Robertom Baggiom, daleko je on još od Baggia, ali partijom u Belfastu podsjetio je na njega. Kramarić je bogomdani drugi, povučeniji napadač, igrač koji zna zabiti, ali i podvaliti, „upakirati“ pogodak, baš kao što je nekoć radio „Zlatni repić“ talijanskog i svjetskog nogometa. „Krama“ se u Hoffenheimu isprofilirao u pravog „pakera“, a slične igre pruža i u dresu reprezentacije kad god dobije priliku.

To je već postao njegov stil, koji možda nije svjesno prihvatio, jer još uvijek mu je zacijelo draže zabijati, ali kad to već tako dobro radi, nema razloga mijenjati ulogu. Ako nastavi ovako igrati, uskoro će dobiti poziv nekog većeg kluba, a vjerojatno će i primorati Čačića da mu pronađe mjesto u udarnoj momčadi.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider