Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Transfer kompletiran

FOTO Kramarić debitira za 'lisice': 'Ekstremno veliki talent diže Premiership'

Leicester City kompletirao je transfer Andreja Karmarića, stoji na službenoj web stranici engleskog kluba.

Kramarić je dobio radnu dozvolu za područje Ujedinjenog Kraljevstva tako da su danas zaključene sve formalnosti oko njegova transfera iz Rijeke u Leicester, gdje se nadaju da će im hrvatski reprezentativac pomoći u borbi za ostanak u elitnom rangu engleskog nogometa.
Hrvatski napadač potpisao je ugovor do lipnja 2018. i bit će na raspolaganju menadžeru Nigelu Pearsonu za sutrašnju utakmicu sa Stoke Cityjem u Premiershipu. Kramarić će nositi dres s brojem 40.

„Pratili smo Kramarića jako dugo tako da znamo kako smo doveli igrača koji će donijeti veliku kvalitetu engleskom nogometu. Zadovoljan sam što i naše državne instituacije misle slično“, ističe menadžer Leicestera.
„Kramarić je ekstremno talentirani mladi nogometaš tako da sam iznimno zadovoljan što smo finalizirali transfer. Trebao bi biti za nas veliko pojačanje“, zaključio je Pearson.

Hrvatski reprezentativac prošlog je tjedna zaključio osobne uvjete ugovora i prošao liječnički pregled, ali nije mogao trenirati sa svojom momčadi jer nije dobio radnu dozvolu. Kramarić je u subotu na King Power stadionu uživo svjedočio vrlo važnoj pobjedi Leicestera nad Aston Villom u prošlom kolu Premiershipa. Leicester je sada posljednji na ljestvici s tri boda zaostatka za prvim "iznad crte" Burnleyjem. 

Englezi pišu kako je Kramarić do sada četiri puta nastupio za hrvatsku reprezentaciju te je u svojoj zemlji opisivan kao jedan od najvećih hrvatskih talenata u posljednjih nekoliko godina. Ističu da je ove sezone u dresu Rijeke postigao 28 golova u 31 utakmici, uključujući „hat-trick“ u Europskoj ligi protiv Feyenoorda i pet golova u ligaškoj utakmici s Lokomotivom te je na taj način privukao zanimanje mnogih velikih europskih klubova, no Leicester je usprkos tomu bio najbrži i nakonkretniji.

Kramarić je drugo po redu zimsko pojačanje Leicestera nakon vratara Marka Schwarzera iz Chelseaja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider