Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pripreme u punom jeku

VIDEO 'U Sofiji nas čeka luda atmosfera, ali to je ništa naspram Dugopolja'

Pripreme za Bugarsku i Azerbajdžan su u punom jeku, a danas su se javnosti obratili Andrej Kramarić i Vedran Ćorluka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Andrej Kramarić u ponedjeljak je propustio trening reprezentacije zbog zatezanja u mišiću. No, nije bilo ništa ozbiljno, odlučeno je da zbog predostrožnosti neće trenirati. Napadač Rijeke je sada sasvim spreman za utakmicu s Bugarskom u petak.

''S ozljedom nema nikakvih problema, spreman sam za Sofiju. Nadam se minutaži, ali je dakako sve na izborniku'', rekao je Kramarić pa najavio utakmicu.

''U Sofiji nas čeka ludi ambijent, ali to me ne brine previše. Vjerujte, ništa se ne može usporediti s utakmicom u Dugopolju'', rekao je Kramarić koji je očito još pod dojmom utakmice s Hajdukom u nedjelju.

"Čeka nas motiviran protivnik koji će pred svojom publikom tražiti tri boda, ali mi dolazimo po isto. Bez obzira što se radi o teškom gostovanju, mislim da smo puno bolja ekipa od njih i da to trebamo pokazati", izjavio je Ćorluka koji će dodatni motiv naći i u suparničkim navijačima koji će u petak napuniti stadion Vasil Levski.

"Svima će nam gušt biti igrati pred punim stadionom. Nismo baš u posljednje vrijeme ovdje na to navikli", rekao je Ćorluka.

Hrvatska obrana nije bila na velikim iskušenjima protiv Malte, a Ćorluka je svjestan da njega i suigrače u Sofiji čeka drugačija utakmica.

"Sigurno će biti puno više prijetnji, ali bit će i više prostora prema naprijed. Obrana će imati više posla, ali će našim veznim igračima i napadačima biti lakše."

Među napadačima koje će Niko Kovač poslati po tri boda protiv Bugarske mogao bi se naći i Andrej Kramarić, asistent za pogodak Nikice Jelavića protiv Malte, kada je debitirao za A vrstu u službenoj kvalifikacijskoj utakmici. Konkurencija za mjesta u napadu je velika, mjesta je malo, a svi kandidati su u dobroj formi.

"Konkurencija je normalna stvar, tako treba biti. Nije bitno tko će igrati. Važno je samo da oni koji igraju zabiju i da Hrvatska pobijedi", rekao je Kramarić koji je pogocima i igrama skrenuo pozornost na sebe te pobudio interes mnogih klubova.

Utakmica se igra na stadionu Vasil Levski u Sofiji, u petak s početkom u 20.45 sati. (VLM / Hina)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider