Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peti Hrvat u Realu

Kovačić u impresivnom društvu: Znate li gdje je Modrić bio u njegovoj dobi?

Među pet najskupljih transfera u povijesti hrvatskog nogometa, u čak dva, glavni akter je bio Luka Modrić. Ali ako se obistine najave o odšteti za Matea Kovačića, on će biti novi rekorder.

Inter traži više od 30 milijuna eura, a najčešće se govori o iznosu od 32 milijuna. A za aktualnog hrvatskog rekordera, Luku Modrića, Real je Tottenhamu platio 30 milijuna. Iza njega je najskuplji branič u hrvatskoj povijesti Dejan Lovren za kojega je Liverpool platio 25 milijuna eura, to jest više nego što su ikad plaćeni Mandžukić ili Rakitić! Iza Lovrena je lanjski Mandžukićev transfer iz Bayerna u Atletico Madrid, a tu je i drugi Modrićev transfer - iz Dinama u Tottenham za 21 milijun eura.

U cijeloj povijesti hrvatskog nogometa, Kovačić je peti igrač koji stiže u Real Madrid. A društvo mu je zaista - impresivno! Dolasci u Real počeli su tek 90-ih godina. Prvi je bio Robert Prosinečki, koji je stigao iz beogradske Crvene zvezde. U Realu je proveo ozljedama načete tri sezone. Nakon njega, stigao je Davor Šuker. E, on je ovdje bio: i prvi strijelac kluba; i prvak Španjolske; i prvak Europe! A u njegovoj posljednjoj sezoni, pridružio mu se - Robert Jarni.

Godinu poslije, obojica su otišli iz Madrida. I konačno, više od desetljeća nakon te legendarne trojke iz brončane generacije, u Real su stigla i aktualna dvojica. Najprije Luka Modrić, a tri godine poslije i - Mateo Kovačić.

A za kraj, evo i kratke usporedbe između njih dvojice, odnosno praktički suprotnih razvoja njihovih karijera. Znate li gdje je Modrić bio u Kovačićevoj dobi od 21 godine?

Iza Kovačića su već: i staž u Dinamu, i dva svjetski zvučna transfera: u Inter, pa u Real Madrid. A Luka Modrić? On je do te 21 godine najprije igrao za Zrinjski u prvenstvu Bosne i Hercegovine; pa za Inter, ali iz Zaprešića; pa tek jednu sezonu u Dinamu... i još je bio daleko od svog prvog velikog transfera. Golema razlika! A pred Kovačićem je sad i golem posao da to opravda.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider