Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
predstavljanje u srijedu

Real Madrid konačno potvrdio veliki transfer: 'Dobrodošao, Mateo Kovačić!'

Mateo Kovačić i službeno je postao novi igrač Real Madrida.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Real Madrid službeno je potvrdio transfer Matea Kovačića iz Intera. Predstavljanje hrvatskog veznjaka održat će se u srijedu u 13 sati na Bernabeu stadionu nakon što Kova odradi liječnički pregled. Izaći će na teren mitskog stadiona i pozdraviti navijače, a onda će izaći pred medije.

''Dobordošao, Mateo Kovačić'', stajalo je na posebnoj fotografiji na službenomTwitter profilu Real Madrida.

Na službenoj stranici kluba piše kako će Mateo u Madridu provesti sljedećih šest sezona, a ne pet kako su španjolski i talijanski mediji pisali proteklih dana.

''Kovačićeve tehničke kvalitete su neupitne, a odličan je u baratanju loptom, driblingu i dodavanju. To mu omogućava da igra u ofenzivnoj ulozi, ali i u zadnjem veznom redu s obzirom na to da ima visok postotak točnih dodavanja. Čak i s te pozicije je sposoban prometnuti se u strijelca, što dokazuje osam pogodaka koje je postigao u prošloj sezoni. Igračka raznovrsnost otvorila mu je mjesto u veznom redu hrvatske reprezentacije, gdje je često bio zajedno sa svojim budućim suigračem Lukom Modrićem", stoji u popratnom tekstu na Realovom internetskom portalu.

Naravno, vrijednost transfera službeno se ne spominje. AS tvrdi da se radi o 30 milijuna eura vrijednoj odšteti, dok Marca piše kako se radi o 28 milijuna eura. Ako je tako onda Kova ipak neće prestići transfer Luke Modrića koji je po Transfermarktu koštao 30 milijuna kada je dolazio iz Tottenhama.

Naravno, tu su uvijek ti bonusi (navodno i do pet milijuna) koji postoje u velikoj većini ugovora nogometaša, ali u Europi se ne zbrajaju u ove cifre koje čitate svakog dana u medijima.

Također, AS piše kako plaća hrvatskog reprezentativca neće biti četiri milijuna neto, kako se pisalo zadnja dva dana, već tri milijuna. Marca i tu ima još manju cifru, navodno 2.5 milijuna po sezoni.

Je li transfer Kovačića u Real dobar potez za našeg nogometaša?

Ukupno glasova:


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider