Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Bez Nike Kranjčara

Kovač objavio popis za Bugarsku i Azerbajdžan: Opet ima novih lica!

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač objavio je popis za kvalifikacijske utakmice za Euro 2016. protiv Bugarske i Azerbajdžana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ovaj put nije bilo press konferencije, već je izbornik Niko Kovač odlučio objaviti javnosti popis reprezentativaca putem stranica HNS-a. Dva tjedna uoči teškog gostovanja u Bugarskoj izbornik se odlučio za sljedeće igrače:

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Dejan Lovren (Liverpool), Ivan Strinić (Dnipro), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Marko Lešković (Rijeka), Hrvoje Milić (Rostov), Ivan Tomečak (Rijeka)

Vezni igrači: Luka Modrić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mateo Kovačić (Inter), Marcelo Brozović (Dinamo), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Domagoj Antolić (Dinamo), Alen Halilović (Barcelona B), Ivan Perišić (Wolfsburg)

Napadači: Mario Mandžukić (Atletico Madrid), Ivica Olić (Wolfsburg), Nikica Jelavić (Hull City), Andrej Kramarić (Rijeka), Duje Čop (Dinamo)

Vraća se Perišić, Antolić i Lešković u reprezentaciji

Vraća se Ivan Perišić kojeg nije bilo na prošlom okupljanju zbog ozljede ramena. Nema Tina Jedvaja koji odlično igra u Bayeru, no on je potrebniji Nenadu Gračanu koji s U-21 reprezentacijom igra play-off utakmicu protiv Engleza za plasman na Euro. Vjerojatno je slična situacija s Antom Rebićem, ali to ne znamo sigurno jer nije bilo press konferencije.

No, tu su neka nova lica. Napokon je poziv dočekao Ivan Tomečak (Rijeka), a iznenađenja su pozivi njegovom suigraču Marku Leškoviću te Domagoju Antoliću iz Dinama.

Malo je iznenađenje Antolić koji je tip igrača kakvih u reprezentaciji ima na pretek, a nema primjerice, klasičnih zadnjih veznih. Također, izbornik se odlučio za Leškovića, dok je bez poziva opet ostao standardni branič Panathinaikosa Gordon Schildenefeld.

Na popisu nema Nike Kranjčara koji se vratio u Premier ligu i odlično igra za Queens Park Rangerse, zbog čega su mnogi pomislili kako bi mogao dobiti poziv Kovača. Nema ni Milana Badelja iz Fiorentine te Marija Pašalića iz Elchea.

Utakmica protiv Bugarske na rasporedu je 10. listopada u Sofiji na stadionu Vasil Levski.Tri dana kasnije, 13. listopada u Osijeku na stadionu u Gradskom vrtu igra se utakmica protiv Azerbajdžana.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider